×
×

رییس دبیرخانه ستاد حمایت از مشاغل خانگی
راه اندازی۳۵هزار شغل دربخش مشاغل خانگی

  • کد نوشته: 9433
  • ۱۳۹۹-۰۷-۰۴
  • ۰
  • رییس دبیرخانه ستاد حمایت از مشاغل خانگی با بیان اینکه حدود ۳۵ هزار شغل خانگی در سال ۹۸ ایجاد شد، گفت: در سال‌های اخیر افراد تحصیل‌ کرده نیز به مشاغل خانگی روی آورده‌اند.
    راه اندازی۳۵هزار شغل دربخش مشاغل خانگی
  • تبلیغ هدفمند

    رییس دبیرخانه ستاد حمایت از مشاغل خانگی با بیان اینکه حدود ۳۵ هزار شغل خانگی در سال ۹۸ ایجاد شد، گفت: در سال‌های اخیر افراد تحصیل‌ کرده نیز به مشاغل خانگی روی آورده‌اند.

    به گزارش روز جمعه بازار کسب کار ، امروزه مشاغل خانگی و خرد، با توجه به سرمایه‌گذاری اندکی که برای شروع به کار نیاز دارند نقش موثری در رفع معضل بیکاری و ایجاد اشتغال گسترده دارند.

    در سال‌های اخیر حمایت از مشاغل خانگی مورد توجه دولت‌ها قرار گرفته است و نمونه آن طرح ملی توسعه مشاغل خانگی است. فراخوان شرکت در این طرح از ششم شهریورماه و همزمان با هفته دولت شروع و تا ششم مهرماه ادامه دارد.

    در این زمینه گفت و گویی با «مهناز امام‌دادی» رییس دبیرخانه ستاد حمایت از مشاغل خانگی انجام دادیم و درباره چند و چون این طرح و لزوم اجرای آن پرسیدیم.

    وی درخصوص ایده اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی و ضرورت آن، گفت: طرح ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، سال ۸۹ در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و دبیرخانه‌ای برای این منظور در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل شد.

    رییس دبیرخانه ستاد حمایت مشاغل خانگی افزود: در بحث ساماندهی مشاغل خانگی، در چارچوب قانون موضوع را دنبال کردیم و برای فعالیت‌ افرادی که کارت مهارت داشتند و در سامانه ثبت نام و طرحشان تصویب می شد تسهیلات پرداخت می‌کردیم.

    امام‌دادی گفت: پس از مدتی پایش طرح‌ها و بررسی‌ها نشان داد که تنها دادن تسهیلات یا داشتن کارت مهارت برای ایجاد اشتغال کافی نیست و آماده سازی افراد برای ورود توانمند آنها به بازار موضوع مهمی است. بنابراین به این نتیجه رسیدیم که باید بر روی توانمندسازی متقاضیان بیشتر کار کنیم و از وابستگی آنها به تسهیلات کم کنیم.

    وی افزود: در ادامه مطالعاتی در کشورهایی که تجربه‌ای در این زمینه داشتند انجام دادیم و طرح ملی توسعه مشاغل خانگی را مطرح کردیم و تصویب شد و با توجه به اینکه می‌خواستیم از ظرفیت علمی قوی برای اجرا و پیاده سازی آن استفاده کنیم جهاد دانشگاهی به عنوان مجری طرح انتخاب شد اما نظارت و راهبری طرح با وزارت تعاون است.

    رییس دبیرخانه حمایت از مشاغل خانگی گفت: این طرح را در سال ۱۳۹۶ در ۹ استان به صورت آزمایشی و با ۲۰ هزار نفر جامعه هدف، اجرا کردیم و تا کنون ۹۷ درصد از اهداف پیش‌بینی شده محقق شده است. تنها در سه استان از برنامه پیش‌بینی شده عقب هستیم که آن نیز دنبال می‌شود تا به زودی به اهداف مورد نظر دست یابیم.

    راه اندازی۳۵هزار شغل در بخش مشاغل خانگی
    راه اندازی۳۵هزار شغل دربخش مشاغل خانگی

    وی در مورد پروسه اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی توضیح داد: کلیت طرح به این صورت است که در مرحله نخست مزیت‌ها، فرصت و اولویت‌های منطقه شناسایی می‌شود تا از فرصت‌ها و اشخاص حقیقی و حقوقی که تجربیاتی در این زمینه دارند استفاده کنیم.

    امام‌دادی افزود: در مرحله دوم بحث توانمندسازی است و بحث‌های مشاوره، هدایت، راهنمایی و آموزش افراد را در دستور کار داریم به این صورت که افراد با مهارت‌های لازم که پیش از این شناسایی شدند، در تیم‌سازی و اتصال به افرادی که توان کمتری دارند استفاده می‌کنیم. همچنین افرادی که تمایل به شرکت در طرح‌های مشاغل خانگی باشند نیز ثبت‌نام می‌کنیم تا در کنار آموزش و هدایت‌هایی که دریافت می‌کنند، به پیشران‌های موفق وصل می‌کنیم تا با مدیریت صحیح اشتغال پایدار داشته باشند.

    این مقام مسوول اظهارداشت: در مرحله سوم اتصال به بازار کار است که مهمترین مرحله است و افراد با تیم‌سازی‌هایی که انجام شده و با آموزش‌هایی که دریافت کردند به بازار متصل شوند.

    وی تاکید کرد: ارتقای کمی و کیفی محصولات در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی مورد تاکید است و تلاش کردیم در تمام مراحل تولید کیفی سازی در کنار کمی سازی مورد توجه قرار گیرد و بستر مناسب برای ارائه محصولات مشاغل خانگی فراهم کنیم.

    اجرای طرح توسعه مشاغل خانگی در میان زنان سرپرست خانوار

    رییس دبیرخانه ستاد حمایت از مشاغل خانگی گفت: با اجرای موفق طرح پایلوت توسعه مشاغل خانگی در ۹ استان، معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده پیشنهاد داد که این طرح در میان ۶ هزار زن سرپرست خانوار پیاده شود.

    وی افزود: بنابراین این طرح در میان زنان سرپرست خانوار در ۲۳ استان شروع شد و بعد هم استان فارس به آن اضافه شد و تعداد زنان سرپرست خانوار که تحت پوشش توسعه مشاغل خانگی قرار می‌گیرند به رقم ۶ هزار و ۲۰۰ نفر رسید.

    به گفته امامدادی با اجرای موفق طرح توسعه مشاغل خانگی در بین زنان سرپرست خانوار و انجام آزمایشی در ۹ استان، بحث اجرای آن در ۳۱ استان مطرح شده است و شناسایی فرصت‌ها و مزیت‌ها در بیشتر استان‌ها انجام شده است.

    وی اظهارداشت: فراخوانی که برای ثبت نام متقاضیان اعلام شد برای این بود که مرحله دوم که همانا توانمندسازی متقاضیان است را شروع کنیم که افراد برای این منظور تا ششم مهرماه فرصت دارند به سامانه inhb.ir که برای این منظور طراحی شده است مراجعه و اطلاعات خود را وارد کنند.

    این مقام مسوول تصریح کرد: در مرحله ثبت‌نام متقاضیان ریزش‌هایی خواهیم داشت چون وابستگی به تسهیلات در طرح‌ها دیده می‌شود در حالی که در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی تسهیلات پرداخت نمی‌شود.

    وی تاکید کرد: منکر تسهیلات و حمایت‌های مالی از طرح‌ها نیستیم، اما معتقد به حمایت‌های به موقع و مناسب تسهیلات هستیم. چرا که وقتی فرد آمادگی ورود به بازار را ندارد پرداخت اینگونه تسهیلات فرد را بدهکارتر می‌کند به همین جهت بر توانمندسازی و تواناتر شدن افراد تاکید داریم.

    امام‌دادی افزود: معتقدیم با  اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی از ورود افراد با قدم‌های لرزان به بازار جلوگیری کنیم و کمک کنیم افراد با توانمندی بیشتری وارد بازار شوند و با اندک مشکلات آسیب نبینند، ضمن اینکه پایداری و درآمد بیشتری هم داشته باشند.

    وی در خصوص الزامی بودن داشتن مهارت در طرح توسعه مشاغل خانگی، گفت: این طرح الزاما برای کسانی که مهارت دارند، نیست زیرا ما در این طرح، پیشران‌هایی داریم که خود مهارت لازم را دارند و آنها افرادی را برای همکاری می‌خواهند که مهارتی ندارند؛ زیرا افراد با حداقل دانسته‌های خود از ورود دانش جدید مقاومت می‌کنند.

    کدام رشته‌ها در طرح توسعه مشاغل خانگی اولویت دارند؟

    این مقام مسوول درباره اولویت رشته‌ها در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، گفت: ما هیچ‌وقت رشته‌ای را توصیه نمی‌کنیم و معتقدیم که شرایط منطقه، شرایط زمانی و مکانی و ظرفیت‌های منطقه تعیین کننده اولویت‌هاست. برای نمونه در خراسان شمالی که سنگ‌های قیمتی را داریم قطعا این رشته فرصت خوبی است.

    وی افزود: در حال حاضر رشته‌هایی همچون فرش بافی، خیاطی، دام سبک، آی تی، آی سی تی نیز مورد استقبال قرار گرفته است.

    امام‌دادی اظهار داشت: در سال‌های اخیر افراد تحصیل‌ کرده نیز به مشاغل خانگی روی آوردند بنابراین رشته‌های فرهنگی و هنری نیز به رشته مشاغل خانگی اضافه شدند که امیدواریم با حمایت‌های مالی و علمی شاهد پیشرفت این رشته‌ها باشیم.

    وی درباره تمدید مهلت ثبت‌نام متقاضیان گفت: در بازه زمانی اعلام شده استقبال خوبی از فراخوان برای ثبت نام در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی انجام شده است. البته در برخی مناطق به دلیل قطعی شبکه اینترنت تعداد متقاضیان به حدنصاب نرسیده یا کمتر بوده است بنابراین برای تمدید مهلت ثبت‌نام برای اینکه عدالت رعایت شود تمام این مسائل را در نظر می‌گیریم.

    رییس دبیرخانه حمایت از مشاغل خانگی گفت: ظرفیت پیش‌بینی شده برای ثبت نام در این طرح ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر است که پس از ثبت نام به دلیل شیوع بیماری کرونا جلسات، غیرحضوری خواهد بود و از طریق جهاد دانشگاهی با آنها تماس گرفته می‌شود و مشاوره تلفنی انجام می‌شود.

    وی افزود: ممکن است جلسات حضوری هم داشته باشیم. سپس افرادی که توانایی و مهارت لازم را داشته باشند وارد مرحله تیم سازی و کار اجرایی می‌شویم.

    کاهش ۷۵ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی

    امام‌دادی با اشاره به کاهش تسهیلات مشاغل خانگی، گفت: با وجود نقش موثر مشاغل خانگی در ایجاد اشتغال، مورد کم لطفی قرار گرفتیم و تسهیلات پرداختی بانکی امسال و سال گذشته ۷۵ درصد نسبت به سال ۱۳۹۷ کاهش یافته است.

    وی افزود: مبلغ تسهیلات پرداختی بانک مرکزی در سال ۱۳۹۷ برابر ۸۰۰ میلیارد تومان بود که این رقم در سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ به ۲۰۰ میلیارد تومان رسید.

    رییس دبیرخانه ستاد حمایت مشاغل خانگی گفت: در سال ۱۳۹۷ از محل پرداخت ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی، ۸۸ هزار شغل ایجاد شد.

    منبع: ایرنا

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *