رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گنبدکاووس خبر از تلاش در جهت جلوگیری از نابودی و خاک سپاری ۱۱ رشته صنایع دستی در این شهرستان مرزی داد و گفت: در حال حاضر احیای برخی رشتهها منجمله پوستیندوزی، نواربافی آلاچیق، دیهبورگ و تلپک آغارشده است.
به گزارش بازار کسب کار آنلاین مریم آق آتابای در این خصوص اظهار داشت: زنده داشتن این رشته ها که در فاز مطالعاتی و با همیاری شورا و هیاران در سه گروه نساجی، بافتههای داری پوشاک سنتی شناسایی شد.
وی در ادامه افزود: تا کنون با وجود ۴۲ رشته صنایع دستی بومی در گنبدکاووس ۱۱ اثر هنری آن شامل “نواربافی ترکمن، نوار بیل یوپ و نواربافی آلاچیق، پاپوشهای سنتی، جاروق دوزی، دولاق بافی، کلاه مالی (دیه بورگ)، کلاه از پوست گوسفند (تلپک)، پوستین دوزی (اوچمک)، زین سازی و پالان دوزی” نیازمند به احیا مجدد هستند.
آق آتابای در ادامه با اشاره شناسایی پیشکسوتان این عرصه افزود: در جهت احیای این رشتهها، هنرمندان پیشکسوت شناسایی و با برپایی کارگاه تخصصی، آموزشهای لازم به علاقمندان با رویکرد تنوع در تولید متناسب با ذائقه مشتری و جامعه داده میشود.
وی در ادامه خبر از راهاندازی کارگاه تخصصی نواربافی آلاچیق با همکاری یک هنرمند پیشکسوت در روستای قرهماخر گنبدکاووس داد و اضافه کرد: بهزودی با شناسایی دیگر هنرمندان، کارگاه تخصصی رشته پوستین دوزی در روستای دوزالوم و رشتههای دیهبورگ و تلپک در روستای کرند نیز راهاندازی خواهد شد.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گنبدکاووس ادامه داد: پس از یادگیری مهارت و تولید محصول، هنرمندان میتوانند به صورت رایگان از فضای مجازی ایجاد شده توسط وزارت میراث فرهنگی، برای تبلیغ و فروش آثار خود استفاده کنند.
به گفته وی هم اکنون ۵۹ کارگاه صنایع دستی با سه هزار و ۸۳۶ هنرمند دارای مجوز فعالیت در گنبدکاووس فعال است.
گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت و تنوع اقوام و فرهنگها در شرق استان گلستان واقع است.
دیدگاهتان را بنویسید