به گزارش بازار کسب و کار گلستان، شرایط بخشودگی جرایم مالیاتی قابل بخشش موضوع برخی مواد قانون مالیات های مستقیم و قانون مالیات بر ارزش افزوده اعلام شد.
محمد موذنی رئیس اداره امور مالیاتی شهرستان علی اباد کتول در این خصوص گفت: دراین بخشنامه که به امضای امید علی پارسا-رئیس سازمان امور مالیاتی- رسیده و به ادارات کل امور مالیاتی سراسر کشور ابلاغ شده، آمده است: با توجه به اینکه سال ۱۳۹۸ مزین شده به نام سال رونق تولید، لذا این سازمان در راستای حمایت از تولید و کالای ایرانی و به منظور حمایت از فعالان اقتصادی، رعایت اصل تکریم ارباب رجوع و افزایش رضایتمندی مودیان محترم مالیاتی، تصمیماتی به شرح زیر در خصوص بخشودگی جرایم مالیاتی قابل بخشش موضوع ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات های مستقیم مصوب ۱۳۸۰/۱۱/۲۷ و مواد ۱۶۹، ۱۹۰، ۱۹۳، ۱۹۷ و ۱۹۹ قانون مالیات های مستقیم و مواد ۲۲ و ۲۳ قانون مالیات بر ارزش افزوده، برای مودیان اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی غیر دولتی، اتخاذ تا در صورت پرداخت مانده بدهی قطعی شده خود (اعم از اصل بدهی و جرایم غیر قابل بخشش) تا پایان سال جاری، در اجرای مقررات ماده ۱۹۱ قانون مالیات های مستقیم به عنوان مودی خوش حساب از این حیث و در این مرحله تلقی و به شرح زیر مورد بخشودگی قرار گیرد:
۱- در صورت پرداخت مانده بدهی قطعی شده تا تاریخ ۱۳۹۸/۷/۳۰ معادل ۱۰۰ درصد جرایم قابل بخشش.
۲- در صورت پرداخت مانده بدهی قطعی شده از تاریخ ۱۳۹۸/۸/۱ تا تاریخ ۱۳۹۸/۸/۳۰ برای مودیان واحدهای تولیدی دارای پروانه بهره برداری و پروانه کسب تولیدی از مراجع ذیربط، معادل ۹۸ درصد جرایم قابل بخشش و برای سایر مودیان ۹۶ درصد جرایم قابل بخشش.
۳- در صورت پرداخت مانده بدهی قطعی شده از تاریخ ۱۳۹۸/۹/۱ تا پایان سال جاری برای مودیان واحدهای تولیدی دارای پروانه بهره برداری و پروانه کسب تولیدی از مراجع ذیربط، به ازای هر ماه معادل ۲ درصد و برای سایر مودیان معادل ۴ درصد، از درصد بخشودگی موضوع بند (۲) فوق کسر می گردد.
۴- میزان بخشودگی جرایم براساس تاریخ پرداخت مانده بدهی قطعی شده هر یک از سنوات می باشد.
۵- برای بخشودگی جرایم در اجرای این بخشنامه، مودیان یاد شده می بایست درخواست بخشودگی جرایم را به اداره امور مالیاتی تسلیم تا در اجرای این بخشنامه مورد بخشودگی قرار گیرد.
۶- مودیان مذکور که قبل از ابلاغ این بخشنامه نسبت به پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده خود اقدام نمودهاند، می توانند درخواست بخشودگی جرایم خود را حداکثر تا تاریخ ۱۳۹۸/۱۲/۲۰ به ادارات امور مالیاتی تسلیم تا مورد بخشودگی قرار گیرد.
۷- مودیان محترم مالیاتی می توانند برای هر یک از سنوات با پرداخت بدهی مالیاتی آن سال، از مفاد این بخشنامه بهره مند گردند.
۸- استفاده از مفاد این بخشنامه برای بخشودگی جرایم عملکرد و دوره های مالیاتی سال های ۱۳۹۵، ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ برای مودیانی که طبق مقررات ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم و آیین نامه اجرایی تبصره (۳) این ماده مکلف به ارسال فهرست معاملات می باشند، منوط به ارسال فهرست معاملات هر یک از سال های مذکور تا ۱۳۹۸/۷/۳۰ است.
وی از صاحبان مشاغل که دارای بدهی مالیاتی هستند درخواست کرد در اسرع وقت نسبت به پرداخت مانده بدهی خود اقدام کنند تا از این تخفیف بهره مند شوند.
ایشان همچنین در خصوص ضرورت تشکیل پرونده و تکمیل فرم اظهار نامه واحد های مختلف آموزشی، ورزشی و … که از پرداخت مالیات معاف هستند افزود: مشاهده شده برخی نهاد ها و ادارات در زمان صدور پروانه فعالیت های واحد های اشاره شده، به لزوم تشکیل پرونده و تکمیل اظهار نامه سالانه اشاره نمی کنند و افراد بدون تشکیل پرنده مالیاتی اقدام به فعالیت می کنند. انجام فعالیت بدون تشکیل پرونده و تکمیل اظهارنامه باعث وارد آمدن خسارت های سنگین به افراد حقوقی می شود و گاهاً این افراد ناخواسته مشمول پرداخت جرایم سنگین می شوند. چرا که معافیت از پرداخت مالیات این واحد ها منوط به تشکیل پرونده در اداره مالیاتی و تکمیل اظهار نامه است. ایشان در خاتمه از روسای اداراتی که راساً اقدام به صدور مجوز فعالیت های آموزشی، ورزشی و … ( نظیر مهدهای کودک، مدارس غیر انتفاعی، مراکز آموزش فنی و حرفه ای، باشگاه ها و اماکن ورزشی و …) می کنند درخواست کرد قبل از صدور پروانه یا مجوز فعالیت ، نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی توسط ذینفع اقدام کرده و در این خصوص آگاهی رسانی نمایند.
دیدگاهتان را بنویسید