معاون رییس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی مرند نسبت به ریزش سن غلات در این منطقه هشدار داد و گفت: در سالجاری گندمهای سنزده به هیچ عنوان خریداری نخواهد شد.
هشداربهکشاورزانمرند به دلیل ریزشسنغلات
به گزارش بازار کسب و کار به نقل از ایرنا، علی صیادی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: کشاورزان با توصیه های کارشناسان شبکه های مراقبت مستقر در مراکز جهادکشاورزی دهستان ها و کلینیک های گیاهپزشکی، در اولین فرصت نسبت به تهیه سموم مورد نیاز و سمپاشی مزارع خود اقدام کنند.
وی با بیان اینکه طبق گزارش بازدیدهای کارشناسی انجام شده از مزارع گندم و جو دیم روستاهای شهرستان مرند، متاسفانه در برخی مزارع گندم و جو به ویژه مناطق کوهپایه ای و آفتاب گیر روستاهای شهرستان، سن مادر غلات به صورت لکه ای ریزش کرده است، اظهار کرد: با توجه به ریزش این آفت خطرناک در سطح مزارع و شرایط آب و هوایی مساعد برای فعالیت آفت، پیش بینی می شود جمعیت سن غلات در مزارع زود کاشت گندم و جو با رشد رویشی بهتر و رطوبت مناسب به صورت کانونی ظاهر و باعث بروز خسارت شود.
صیادی افزود: از این رو به کشاورزان توصیه می شود به منظور پیشگیری از بروز خسارت به مزارع و محصولات خود، با بازدید مستمر از مزارع در صورت مشاهده آفت، بلافاصله به مراکز جهادکشاورزی دهستان ها و یا واحد حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اطلاع رسانی کنند.
وی اضافه کرد: برابر بازدیدهای مکرر از اماکن و مزارع غلات آبی و دیم و بررسی گزارشات و فرم های زیستی سن غلات دهستان ها، اولین ریزش سن مادری در سالجاری در مزارع گندم و جو در یکی از روستاهای تابع شهر کشکسرای و یامچی به صورت موردی مشاهده شده است برای حصول نتیجه بهتر توصیه می شود سریعاً عملیات مبارزه با سن مادر در بیش از ۱۰۰۰ هکتار از مزارع غلات شهرستان آغاز شود.
صیادی یادآور شد: در سال زراعی جاری تاکنون بیش از یک هزار اطلاعیه از سوی مدیریت حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان، حفظ نباتات، اداره ترویج وآموزش کشاورزی و روابط عمومی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان در خصوص کنترل عوامل خسارت زای محصولات باغی و زراعی و در مورد علف های هرز صادر شده است.
دیدگاهتان را بنویسید