
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سقز گفت: طرح مدیریت چرا و کنترل دام به عنوان یکی از اقدامات حفاظتی مهم در ایجاد تعادل دام و مرتع در مراتع ییلاقی ۱۹ روستای حوزه سد چراغ ویس این شهرستان به مرحله اجرا درآمد.
عثمان صالح زاده اظهار داشت: نظر به اهمیت پوشش گیاهی در حفظ منابع پایه (آب و خاک) و نقش ارزنده آن در توسعه اقتصادی، اجتماعی و در راستای فراهم کردن بستر مناسب برای تجدید حیات گیاهان مرتعی طرح مدیریت چرا و کنترل دام در شهرستان اجرایی شد.
وی هدف از این طرح را جلوگیری از تخریب و ارتقای اکوسیستم عرصههای طبیعی دانست و افزود: طرح مدیریت چرا و کنترل دام به عنوان یکی از اقدامات حفاظتی مهم در ایجاد تعادل دام و مرتع در مراتع ییلاقی شهرستان سقز ضروری و مهم است.
وی اضافه کرد: این طرح توسط پیمانکار بخش خصوصی (کارشناس شرکت ستاره آب و خاک گروس شهرستان سقز) در ۱۹ روستای حوزه سد چراغ ویس سقز اجرا شده است.
صالح زاده یادآور شد: در راستای اجرای این طرح، به تمامی دامداران و بهرهبرداران ذیحق مراتع اعلام می شود از ورود زود هنگام احشام و دام و همچنین دام مازاد بر ظرفیت پیش بینی شده در پروانه چرای تمدید شده و یا مندرج در طرح های مرتعداری خودداری کنند.
وی تاکید کرد: در صورت مشاهده هرگونه تخلف از قوانین و مقررات مربوط به چرای دام در مراتع، متخلف یا متخلفان طبق مقررات به مراجع قضایی معرفی و پروانه بهره برداری آنان باطل و از درجه اعتبار ساقط می شوند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سقز گفت: فریدون امین زاده، کارشناس تلاشگر مدیریت چرای حوزه چراغ ویس با مراجعه به روستاهای هدف، پس از کنترل پروانه های چرا و بررسی تعداد دام موجود، نسبت به شناسایی دامداران فاقد پروانه اقدام کرده است.
صالح زاده ادامه داد: همچنین برای ارتقای سطح دانش بهره برداران کلاس های آموزشی و ترویجی با موضوعات پیشگیری و اطفای حریق در جنگلها و مراتع و تهیه طرح های مرتعداری توسط کارشناس اداره منابع طبیعی تشکیل شده است.
شهرستان سقز با ۳۱۰ روستای با سکنه و بدون سکنه دارای ۲۴۲ هزار هکتار مرتع است.
دیدگاهتان را بنویسید