×
×

بازار کسب و کار گزارش می‌دهد
چگونه بازارکالاهای‌اساسی تنظیم شد؟

  • کد نوشته: 53333
  • ۱۴۰۳-۰۳-۱۵
  • ۰
  • به گزارش خبرنگار اقتصادی بازار کسب کار آنلاین، ذخایر کالاهای اساسی هنگامی که دولت سیزدهم فعالیت خود را آغاز کرد تنها کفاف  ۴۵ روز را می‌داد که برای تهیه مرغ و روغن مردم به خوبی به یاد دارند که میبایست در صف‌های طویل در انتظار خرید آن می‌ماندند...
    چگونه بازارکالاهای‌اساسی تنظیم شد؟
  • تبلیغ هدفمند

    در سال ۱۴۰۰ذخایر کالاهای اساسی ، شرایط بسیار بدی داشت، اما این شرایط با شروع به کار دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفت که در این بین علاوه بر تنظیم بازار کالاهای اساسی، تولید محصولات کشاورزی ۷ میلیون تن افزایش یافت.

    به گزارش خبرنگار اقتصادی بازار کسب کار آنلاین، ذخایر کالاهای اساسی هنگامی که دولت سیزدهم فعالیت خود را آغاز کرد تنها کفاف  ۴۵ روز را می‌داد که برای تهیه مرغ و روغن مردم به خوبی به یاد دارند که میبایست در صف‌های طویل در انتظار خرید آن می‌ماندند.

    بر اساس آمارهای موجود تا پایان بهار سال ۱۴۰۰ روغن خام یک میلیون تن، شکر ۶۰۰ هزار تن، برنج ۱.۳ میلیون تن، گندم ۶.۷ میلیون تن و نهاده‌های دامی ۱۲.۸ میلیون تن کسری داشت. با آغاز فعالیت دولت سیزدهم تامین امنیت غذایی در دستور کار قرار گرفت؛ این در حالی است که ۸ میلیارد دلار ارز ترجیحی مصوب شده در بودجه ۱۴۰۰ برای کالاهای اساسی نیز توسط دولت قبل در چهار ماهه ابتدایی سال مصرف شده بود.

    بر مبنای این گزارش، در پایان دولت دوازدهم تولید محصولات کشاورزی ۱۲۰ میلیون تن بود، اما در پایان سال گذشته با افزایش ۷ میلیون تنی این رقم به ۱۲۷ میلیون تن رسید. این در حالی بود که آغاز تنش میان روسیه و اوکراین کمبود غلات در جهان را به دنبال داشت، اما دولت سیزدهم توانست با افزایش نرخ خرید تضمینی و همچنین پرداخت مطالبات کشاورزان رشد تولید را رقم بزند.

    بنابراین گزارش، در جریان تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ و اولین بودجه دولت سیزدهم بیشترین اهمیت به بخش کشاورزی داده شد و آمارهای رسمی نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ واردات کالاهای اساسی برای تنظیم بازار رشد مطلوبی داشت و نکته قابل توجه اینجاست که تولید داخلی نیز با ظرفیت مطلوب در حال فعالیت است.

    واردات کالاهای اساسی در سال گذشته به ۲۴ میلیون و ۶۱۹ هزار تن به ارزش ۱۶ میلیارد و ۷۱ میلیون دلار رسید که ۸۵ درصد این واردات با ارز ترجیحی (نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان) وارده شده و ذرت، روغن و برنج بیشترین سهم را داشتند.

    در دولت سیزدهم صادرات محصولات کشاورزی از رشد زیادی برخوردار شد؛ تا جایی که محصولات کشاورزی در سال ۱۴۰۰ حدود ۵ میلیارد دلار صادرات شد، اما در سال گذشته این رقم به ۶.۳۷ میلیارد دلار رسید.

    نویسنده: مهندس حمیدرضا محمدیاری
    منبع: بازار کسب کار آنلاین

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *