×
×

چشم‌نوازی دسترنج هنرمندان

  • کد نوشته: 54514
  • ۱۴۰۳-۰۸-۲۷
  • ۰
  • بر اساس گزارش خبرنگار بازار کسب و کار، محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران از ۲۳ آبان ماه به کانون توجه هنرمندان و دوستداران صنایع دستی تبدیل شده و تا پایان روز ۲۶ آبان میزبان علاقه‌مندان به آثار هنری از استان‌های مختلف است...
    چشم‌نوازی دسترنج هنرمندان
  • تبلیغ هدفمند

    دستبافتههای بانوان منطقه مرزی جرگلان استان خراسان شمالی، که بازتابی از زندگی مردم این منطقه است، این روزها در نمایشگاه بینالمللی تهران توجه علاقه‌مندان هنر را به خود جلب کردهاند.

    بر اساس گزارش خبرنگار بازار کسب و کار، محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران از ۲۳ آبان ماه به کانون توجه هنرمندان و دوستداران صنایع دستی تبدیل شده و تا پایان روز ۲۶ آبان میزبان علاقه‌مندان به آثار هنری از استان‌های مختلف است.

    امسال خراسان شمالی به عنوان یکی از استان‌های فعال در حوزه صنایع دستی، حضوری برجسته در این نمایشگاه داشت و آثار هنری خود را به علاقه‌مندان عرضه کرد.

    یکی از برجستهترین این آثار، قالیچه دوروی ترکمن است؛ بافته‌هایی بدون نقشه که طرح‌هایشان در حین بافتن، از ذهن خلاق بافندگانشان می‌جوشد و به واقعیت می‌پیوندند.

    این دست‌بافته‌ها که بازتاب‌دهنده فرهنگ، آداب و رسوم، طبیعت و احساسات غم و شادی مردم مرزنشین جرگلان هستند، به خوبی می‌توانند افکار و روحیات بافندگانشان را نمایان کنند.

    این نمایشگاه تحت عنوان «شهر و روستا، محور وفاق و توسعه اقتصاد هویت‌بنیان» برگزار شده است و بانوان مرزنشین نیز با نمایش آثار خود علاوه بر معرفی توانایی‌های هنری منطقه‌شان، به نقش خود در کنار مردان در توسعه مشاغل روستایی و سرزمین اسب و ابریشم اشاره دارند.

    کنجکاویهای هنری نسبت به بافت قالیچه دو طرفه

    معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی اظهار داشت: نقوش زیبای قالیچه‌ها از روستاهای دویدوخ و تکله قوز در شهرستان راز و جرگلان، به‌ویژه قالیچههای ابریشمی دو و تک رو، توجه و کنجکاوی بازدیدکنندگان و علاقه‌مندان را به روش بافت این نوع فرش جلب کرده است.

    پروانه کلاته اضافه کرد: انتخاب این تولیدکنندگان برای حضور در سی و هفتمین نمایشگاه صنایع دستی تهران به دلیل کیفیت بالای تولیداتشان بوده که توانستند با شرکت در این نمایشگاه، هنر اصیل و با ارزش بافت فرش دوروی ابریشم ترکمن را به نمایش بگذارند.

    پرونده فنون و مهارت بافت فرش دو روی جرگلان نیز پیش‌تر در فهرست آثار ناملموس کشور ثبت شده است.

    او ادامه داد: فرش دو روی ابریشم هنر دست اقوام ترکمن در راز و جرگلانی است که پرونده فنون و مهارت‌های مربوط به آن که پیش‌تر در فهرست ناملموس کشور ثبت شده، برای ثبت در فهرست جهانی یونسکو پیشنهاد گردیده است.

    کلاته اشاره کرد: شهرستان راز و جرگلان به عنوان خاستگاه فرش دو روی ترکمنی در کشور شناخته ‌شده و این فرش منحصربه‌فرد که طرفداران داخلی و خارجی دارد، ظرفیت عظیمی برای توسعه گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی محسوب می‌شود.

    حضور ۱۲ صنعتگر خراسان شمالی در نمایشگاه

    مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی اعلام کرده است که ۱۲ هنرمند صنایع‌دستی و هنرهای سنتی از این استان با هدف بازاریابی و ترویج محصولات خود در سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران شرکت کرده‌اند.

    علی مستوفیان بیان می‌کند که این هنرمندان در سالن‌های هشت و ۹ نمایشگاه‌های دائمی تهران محصولات برجسته استان را به نمایش می‌گذارند.

    این هنرمندان با ارائه محصولات بومی و اصیل خراسان شمالی در زمینه‌های متنوعی مانند نساجی سنتی، سراجی سنتی، تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، خراطی چوب، ابریشم‌بافی، رودوزی سنتی، لباس‌های محلی و دست‌بافته‌های داری شرکت دارند.

    مستوفیان بر اهمیت نمایشگاه‌ها در حوزه بازاریابی صنایع‌دستی تأکید کرده و افزوده است که استان خراسان شمالی با تمامی ظرفیت خود در این رویداد شرکت کرده تا محصولات شاخص خود را معرفی کند.

    رهاورد حضور؛ همکاری با منطقه آزاد اروند

    معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی خراسان شمالی خبر از امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک با سازمان منطقه آزاد اروند میدهد.

    او اعلام می‌کند که این تفاهم‌نامه در آخرین روز از سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران میان این اداره کل و منطقه آزاد تجاری-صنعتی اروند به امضا رسیده است.

    معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی خراسان شمالی توضیح میدهد که هدف از این تفاهم‌نامه توسعه همکاری‌ها در زمینه بازاریابی و صادرات صنایع‌دستی، برگزاری تورها و نمایشگاه‌های مشترک در دو منطقه، جشنواره‌ها و شب‌های فرهنگی همچنین همکاری در رویدادهای ملی و بین‌المللی است.

    براساس گزارش بازار کسب و کار، روستای دویدوخ علیا در منطقه راز و جرگلان خراسان شمالی به عنوان خاستگاه اصلی فرش ابریشم دو رو شناخته می‌شود.

    در حال حاضر، چهار هزار بافنده فرش ترکمن در این استان مشغول به فعالیت‌اند که اغلب در منطقه جرگلان حضور دارند. اکثر این بافندگان را زنان و دختران تشکیل میدهند و ۵۰۰ نفر از آن‌ها به بافت قالیچه دو رو می‌پردازند. این گروه سالانه تا ۳ هزار متر قالیچه تولید میکند.
    نویسنده: مهدی تقوی
    منبع: بازار کسب کار آنلاین

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *