×
×

رئیس جمهور
مشکل از ماست نه جوانان

  • کد نوشته: 54724
  • ۱۴۰۳-۰۹-۱۹
  • ۰
  • به گزارش حمیدرضا محمدیاری خبرنگار بازار کسب‌وکار، مسعود پزشکیان روز دوشنبه در مراسم گرامیداشت چهلمین سالگرد تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با محوریت "حکمرانی فرهنگ و علم" اظهار داشت : بزرگ‌ترین ظلم، مخالفت با راه و سخن درست است. انسان‌های متعهد و با ایمان باید همواره مسیر درست را انتخاب کرده و سخنان محکم بر زبان بیاورند...
    مشکل از ماست نه جوانان
  • تبلیغ هدفمند

    رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه پایه‌های فرهنگ بر حق و عدالت استوار است، بیان کرد: آغاز انقلاب فرهنگی باید از خود افراد شروع شود.

    به گزارش بازار کسب‌وکار، مسعود پزشکیان روز دوشنبه در مراسم گرامیداشت چهلمین سالگرد تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با محوریت “حکمرانی فرهنگ و علم” اظهار داشت : بزرگ‌ترین ظلم، مخالفت با راه و سخن درست است. انسان‌های متعهد و با ایمان باید همواره مسیر درست را انتخاب کرده و سخنان محکم بر زبان بیاورند.

    وی همچنین افزود : گمراهی زمانی اتفاق می‌افتد که انسان تحت فرمان نفس خود قرار گیرد و اختلافات زمانی شکل می‌گیرد که حقوق دیگری تضییع شود. وقتی حق نادیده گرفته شود، خواسته‌های نفسانی و گمراهی تسلط پیدا می‌کنند. باورها و اعتقادات تنها زمانی مؤثر خواهند بود که امت اسلامی با انسان‌های معتقد و دارای باورهای ارزشمند شکل یابد.

    رئیس‌جمهور با تصریح اینکه گاهی خودخواهی‌ها مانع از دیدن حق و عدالت می‌شود و موجب از بین رفتن وحدت و همبستگی می‌گردد، تأکید کرد : حق وابسته به جنسیت، قومیت، منطقه یا گرایش مذهبی یا سیاسی نیست و باید حقوق هر فرد به او بازگردانده شود.

    وی بار دیگر بر لزوم رعایت حقوق انسان‌ها تأکید کرد و گفت: نباید تعلقات گروهی ما را از دوری جستن از تقوا و عدالت بازدارد. اگر به دنبال ایجاد انقلاب فرهنگی هستیم، باید ابتدا به اصلاح خود بپردازیم، نه دیگران، و پیش از توصیه یا دستور به دیگران، خود را شایسته هدایت نشان دهیم.

    وی افزود: غیرممکن است براساس اصول حق و عدالت عمل کنیم و با نارضایتی گسترده اجتماعی مواجه شویم. شاید گروهی زیاده‌خواه ناراضی شوند، اما اگر حقوق تمامی مردم بدون توجه به هویت یا اندیشه‌شان ادا شود، جامعه‌ای الهام‌بخش خواهیم داشت که جایگاهی برجسته در دنیا پیدا خواهد کرد.

     ادبیات دستوری تاثیرگذار نیست

    وی اضافه کرد: فرهنگ باید از خود مسئولان و پیشگامان شروع شود و این امر نه در گفتار، بلکه در عمل و رفتار ایشان نمود پیدا کند. که هدایت مردم تنها با سخن امکان‌پذیر نیست.

    پزشکیان با اشاره به ناکارآمدی زبان دستوری تاکید کرد : این نوع ادبیات، که بر پایه تهدید به اجرا، جریمه، زندان یا حتی اعدام استوار است، سه پیامد منفی را به دنبال دارد: تیرگی قلب‌ها، تضعیف باورهای دینی و تسریع در ایجاد تحولات و دگرگونی‌های بنیادین. که اصلاح رفتارها با دستور و نهی شدنی نیست؛ بلکه فقط از طریق عملکرد واقعی می‌توان افراد را به سمت خود جذب کرد و الگوهای مناسب ارائه داد.

    باید بر اساس حق، عدالت و انصاف عمل کنیم

    رئیس‌جمهور علم را شرط اساسی برای تبدیل شدن به یک الگو دانست و تأکید کرد:  باید تلاش کنیم دانشجو احساس کند در کنار ما می‌تواند مسیر رشد و پیشرفت را طی کند.

    وی پایه فرهنگ را بر اساس حق و عدالت میان افراد و جامعه تعریف کرد و بر لزوم عمل کردن بر این مبنا تأکید داشت. وی یادآور شد : باید انصاف را در برابر همه چه کسانی که دوستشان داریم و چه دشمنانمان رعایت کنیم. اگر انصاف را لحاظ کنیم و مراقب انگیزه‌های نفسانی خود باشیم، قادر خواهیم بود فرهنگ صحیح را گسترش دهیم.

    پزشکیان در ادامه خاطرنشان کرد: ریشه مشکلات در رفتارهای ماست، نه در جوانان، این خود ما هستیم که آنها را پرورش داده‌ایم، نه دیگران، از جمله آمریکایی‌ها. ما باید بازبینی کنیم که چگونه رفتار کرده‌ایم که جوانان به جای پیمودن مسیر درست به سمت دیگری گرایش پیدا کرده‌اند. اما متأسفانه به جای اصلاح خود، همان نسلی که خودمان تربیت کرده‌ایم را مجازات می‌کنیم.

    باور و اعتقاد با دستور و امر و نهی ایجاد نمی شود

    رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه باور و اعتقاد را نمی‌توان با اجبار و دستور ایجاد کرد، بیان کرد: فرهنگ و باور را می‌توان با الگوی رفتاری مناسب و الهام‌بخش‌بودن در جامعه نهادینه کرد.

    وی همچنین اضافه کرد: هر انسانی به‌طور طبیعی در جستجوی تعالی و دانش است، و این نیاز است که چنین روحیه‌ای را در جامعه گسترش دهیم. علم جای جدال ندارد؛ چرا که مبتنی بر شواهد و مستندات است. زمانی که شواهد نشان می‌دهد یک روش درمانی به بیمار آسیب‌ بیشتری می‌زند، منطقی نیست بر استفاده از روشی اصرار کنیم که سال‌ها به آن اعتقاد داشته‌ایم، در حالی که مستندات بر خلاف آن دلالت دارند.

    پزشکیان نیز در جمع حاضرین جلسه با اشاره به توجه ویژه شورای عالی انقلاب فرهنگی به دانشگاه‌ها و حوزه علم و فناوری اظهار داشت، امیدوارم نتایج این جلسه به گونه‌ای باشد که حق و عدالت در جامعه عملی شود. تحقق این امر می‌تواند از ایجاد تنش‌هایی چون پان‌ترکیسم، پان‌عربیسم یا پان‌کوردیسم جلوگیری کند.

    وی در ادامه  همچنین تأکید کرد: افراد زمانی به دنبال احقاق هویت خود می‌روند که احساس کنند هویتشان نادیده گرفته شده است. وقتی به افراد اجازه داده نشود بر اساس دانش، هنر و توانمندی‌های خود در جایگاهی که شایسته آن هستند قرار گیرند، این نارضایتی ایجاد خواهد شد.

    رئیس جمهور در پایان با اشاره به اینکه نارضایتی معمولاً زمانی شکل می‌گیرد که فردی احساس کند حقی از او ضایع شده است، خاطرنشان کرد : باید تلاش کنیم تا همیشه رفتار و تصمیم‌هایمان بر پایه حق و عدالت باشد.

     

     

     

    نویسنده: مهندس حمیدرضا محمدیاری
    منبع: بازار کسب کار آنلاین

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *