×
×

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان
صادرات۳۴۷میلیون و۷۰۰هزاردلار کالاتوسط تجار

  • کد نوشته: 54988
  • ۱۴۰۳-۱۰-۱۵
  • ۰
  • به گزارش خبرنگار بازار کسب و کار امیر یوسفی در یک نشست خبری با اشاره به تأثیر مثبت حضور در نمایشگاه‌های گوناگون بر افزایش صادرات استان گفت : مشارکت تجار و فعالان اقتصادی گلستان در نمایشگاه‌های کشور ترکمنستان و مشهد مقدس به امضای قراردادهای مطلوبی منجر شده و سهم بسزایی در تقویت صادرات استان ایفا کرده است...
    صادرات۳۴۷میلیون و۷۰۰هزاردلار کالاتوسط تجار
  • تبلیغ هدفمند

    رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان اعلام کرد:  استان گلستان طی ۹ ماه نخست امسال صادراتی به ارزش ۳۴۷ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار داشته است، که این میزان در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته رشد ۴۷ درصدی را نشان می‌دهد.

    به گزارش خبرنگار بازار کسب و کار امیر یوسفی در یک نشست خبری با اشاره به تأثیر مثبت حضور در نمایشگاه‌های گوناگون بر افزایش صادرات استان گفت : مشارکت تجار و فعالان اقتصادی گلستان در نمایشگاه‌های کشور ترکمنستان و مشهد مقدس به امضای قراردادهای مطلوبی منجر شده و سهم بسزایی در تقویت صادرات استان ایفا کرده است.

    او همچنین بر اهمیت تعامل با کشورهای همسایه و اعزام هیئت‌های تجاری به این کشورها تأکید کرد و افزود : ارتباطات تجاری قویتر می‌تواند زمینه تقویت هرچه بیشتر روابط اقتصادی گلستان را فراهم کند. ید، پلیاستایرن، میلگرد، تخم‌مرغ، لبنیات، تخته نئوپان، رب گوجه‌فرنگی، مواد شوینده و گاه نیز مرغ از جمله اقلام صادراتی این استان هستند، درحالی‌که بازارهای هدف صادرات بیشتر شامل کشورهای همسایه مانند ترکمنستان، قزاقستان، عراق و موارد مشابه می‌شود.

    رئیس اتاق بازرگانی گرگان همچنین اظهار داشت : در ۹ ماهه سال جاری واردات استان به ارزش ۶۳ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار بوده که اقلامی نظیر روغن خام، سویا، پنبه، انواع ماشین‌آلات، پارچه و همچنین بخش‌هایی از ماشین‌آلات و دیزل ژنراتور را دربر گرفته است.

    یوسفی تأکید کرد بخش خصوصی از دولت چهاردهم انتظار دارد تا دیپلماسی سیاسی و اقتصادی خود را با کشورهای مختلف توسعه دهد و با ایجاد روابط بانکی و تسریع در رفع موانع مرتبط با FATF، مشکلات تجار و بازرگانان را در انجام مبادلات تجاری تحت شرایط تحریم مرتفع کند.

    او با اشاره به اینکه بازگشایی بازارچه‌های مرزی می‌تواند در ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی تحولی چشمگیر ایجاد کند، افزود : در حال حاضر در بازارچه مرزی اینچه‌برون هیچ‌گونه تبادلات کالایی صورت نمی‌گیرد و این موضوع نیازمند حل از طریق دیپلماسی سیاسی است.

    رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان اعلام کرد : این اتاق شامل ۱۰ کمیسیون تخصصی است که به صورت فعالانه برای حل مشکلات بخش خصوصی در سطوح ملی و استانی تلاش می‌کنند.

    در همین نشست، رییس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی گرگان نیز اشاره کرد: میزان درآمد مالیاتی تعیین‌شده برای استان گلستان در سال گذشته حدود ۵۰ هزار میلیارد ریال بوده که طی هشت ماه ابتدای امسال ۳۲ هزار میلیارد ریال، معادل ۶۵ درصد این رقم، محقق شده است.

    رضا مبصری همچنین افزود : تکلیف مالیاتی گلستان برای سال آینده به حدود ۷۵ هزار میلیارد ریال افزایش خواهد یافت. هرچند هنوز تصویب نشده، این مقدار نشان‌دهنده رشد ۵۰ درصدی مالیات استان است.

    صادرات استان گلستان در ۹ ماه نخست امسال به ۶۷۶ هزار تن با ارزشی معادل ۳۴۷ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار رسید که از نظر ارزش ۴۷ درصد و از نظر وزنی ۵۷ درصد افزایش نشان می‌دهد.

    رییس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان اعلام کرد واردات استان در همین بازه زمانی به ۲۰.۹ هزار تن محدود شده که از لحاظ وزنی نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است. با این حال، ارزش واردات استان به ۶۳.۴ میلیون دلار رسیده که ۴۵ درصد افت را تجربه کرده است.

    به گفته وی، اگرچه صادرات گلستان از سال ۱۳۹۷ تاکنون تقریباً روند باثباتی داشته، اما رشد ارزش صادرات نسبت به واردات قابل‌ملاحظه بوده است. بیشترین صادرات استان به ترکمنستان انجام شده و حجم آن به ۹۲۳ میلیون و ۶۰ هزار دلار می‌رسد.

    او تأکید کرد : گلستان نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد و نیازمند جذب منابع اعتباری بیشتری است. با جمعیتی بالغ بر ۲ میلیون و ۱۶ هزار نفر، این استان رتبه چهاردهم کشور را از نظر جمعیت داراست، اما میزان درآمد سرانه آن، با یک میلیارد و ۱۳۰ میلیون ریال به ازای هر نفر در طول سال، همچنان کمتر از میانگین کشوری است.

    در بخشی دیگر، رییس کمیسیون به سفر اخیر دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی اشاره کرد و از تصمیم برای حضور یک نماینده از بخش خصوصی در هیات مدیره منطقه آزاد اینچه‌برون خبر داد. همچنین پیشنهادهایی درباره ایجاد مزیت‌های رقابتی برای جذب سرمایه‌گذار در این منطقه مطرح شده است.

    مدیرعامل منطقه آزاد اینچه‌برون نیز اقداماتی موثر در زمینه سنددار کردن اراضی انجام داده و تاکنون برای ۹ هزار هکتار از اراضی این منطقه سند صادر شده است؛ اقدامی که در مقایسه با دیگر مناطق آزاد جدید، حرکتی امیدوارکننده محسوب می‌شود.

    وی افزود : ۲۶.۵ درصد از اقتصاد گلستان متعلق به بخش کشاورزی است، اما تنها ۲۱.۵ درصد اشتغال استان به این بخش اختصاص دارد. برای پیشرفت گلستان ضروری است که بخش‌های خدمات و صنعت توسعه یابند، هرچند گسترش کشاورزی نباید نادیده گرفته شود.

    رییس کمیسیون همچنین به انتصاب معاون اقتصادی استاندار گلستان اشاره کرد و تصریح کرد : انتصاب مدیران باید بر اساس شایستگی‌های حرفه‌ای آنان انجام شود. انتخاب عبدالعلی کیان‌مهر به سمت معاونت هماهنگی امور اقتصادی را نتیجه هم‌افزایی استاندار گلستان با فعالان اقتصادی دانست  کیان‌مهر با اقتصاد استان و مشکلات مرتبط با آن آشنایی کامل دارد و رابطه خوبی با کسب‌وکارها برقرار کرده است.

    مالیات ۵۰ هزار میلیارد ریالی برای استان کشاورزی گلستان فاجعه است

    عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی گرگان در این نشست با اشاره به وضعیت نامطلوب گلستان از نظر درآمد سرانه، تخصیص اعتبار تبصره ۱۸ و سهم از صندوق توسعه ملی، تأکید کرد : استان در زمینه اعتبارات، برق، گاز و آب با مشکلات ناترازی مواجه است.

    حمید سلیمانی تعیین مالیات ۵۰ هزار میلیارد ریالی برای گلستان، به‌عنوان یک استان کشاورزی، را غیرمنطقی دانست و اظهار داشت: استان کشاورزی گلستان معاف از مالیات است؛ پس چرا باید در سال جاری ۵۰ هزار میلیارد ریال و در سال آینده بیش از ۷۰ هزار میلیارد ریال مالیات برای آن تعیین شود؟

    او همچنین با اشاره به شرایط نامناسب گلستان در حوزه اقتصادی و اشتغال، خاطرنشان کرد : سقف اعتباری بانک‌ها جهت پرداخت تسهیلات به فعالان اقتصادی ۳۰۰ میلیارد ریال است و ضرورت دارد این رقم افزایش پیدا کند.

     

    نویسنده: مهندس حمیدرضا محمدیاری
    منبع: بازار کسب کار آنلاین

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *