به گزارش بازار کسب و کار ، محمود اسپانلو در مصاحبه خبری با اشاره به تغییر رویکرد بنیادین دستگاه قضایی اظهار کرد: در گذشته، قوه قضاییه عمدتاً پس از وقوع جرم وارد عمل میشد، اما اکنون بر اساس سند تحول قضایی، این قوه نقشی فعال، ایجابی و پیشنگرانه دارد.
وی شفافیت را یکی از دستاوردهای مهم سند تحول دانست و گفت: ما در استان به صورت مداوم از مردم نظرسنجی میکنیم، عملکرد خود را میسنجیم و به دنبال ارتقای رضایتمندی عمومی هستیم.
دادستان گلستان یکی از مأموریتهای جدی دستگاه قضایی را حمایت از تولید و رفع موانع اقتصادی دانست و افزود: در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی، ستادهای ویژهای در سراسر کشور فعال شدهاند. در استان گلستان نیز این ستادها تبدیل به یکی از اصلیترین مراجعی شدهاند که فعالان اقتصادی، تجار و کارآفرینان برای حل مسائل خود به آن مراجعه میکنند.
وی با اشاره به نمونهای از این حمایتها گفت: اگر ورود قوه قضاییه نبود، معدن زمستان یورت با ۶۰۰ کارگر اکنون تعطیل بود. اما با پیگیری شخص رئیسکل دادگستری استان، طی ۶ ساعت مشکل حل شد. این تنها یک نمونه از دهها مورد حمایتی است که در استان صورت گرفته است.
اسپانلو با اشاره به ماده ۲۲ آیین دادرسی کیفری، بر وظیفه دادستانها در صیانت از حقوق عامه تأکید کرد و گفت: حقوق عامه شامل هر آن چیزی است که عدم اجرای آن به مردم یک منطقه، صنف یا شهر آسیب بزند. دادستانها مکلف هستند در این حوزه ورود مستقیم داشته باشند.
وی ادامه داد: طی سال گذشته، حدود ۲۰۰ مورد اخطار به دستگاههای اجرایی صادر کردیم. اخطارهای ما فقط در حد نامه نیست. اگر دستگاهی به آن عمل نکند، مشمول ترک فعل خواهد شد و مطابق ماده ۵۷۶ قانون مجازات اسلامی با آن برخورد خواهد شد.
نظارت جدی بر بازار و برخورد با محتکران
دادستان گلستان در بخش پایانی سخنان خود به نقش قوه قضاییه در نظارت بر بازار و برخورد با متخلفان اشاره کرد و گفت: ما در شرایط اقتصادی خاص امروز اجازه نخواهیم داد افراد سودجو با احتکار، گرانفروشی و کمفروشی به مردم فشار وارد کنند. یکی از معاونین ما بهطور اختصاصی مأمور پیگیری این موضوع شده است و هیچ مماشاتی با اخلالگران بازار نخواهیم داشت.
وی افزود: شعار امسال قوه قضاییه که برگرفته از اصل ۱۵۶ قانون اساسی است، مأموریت بنیادین این قوه را یادآور میشود؛ یعنی پشتیبانی از حقوق فردی و اجتماعی و تلاش برای تحقق عدالت در جامعه است.
اسپانلو افزود: عدالتخانه ای به وسعت ایران، یعنی همه اجزای کشور باید از عدالت بهرهمند شوند؛ عدالت فقط در دادگاه و زندان نیست، بلکه در آموزش، درمان، اشتغال و خدمات اجتماعی نیز باید دیده شود.
دیدگاهتان را بنویسید