×
×

بازار کسب وکار
تاب‌آوری کسب وکارها در مقابل اختلال اینترنت

  • کد نوشته: 65355
  • ۱۴۰۴-۱۲-۲۱
  • ۰
  • بازار کسب وکار| اختلال‌ و محدودیت‌های شدید اینترنتی در هفته‌های منتهی به سال جدید، ضربه‌ای جبران‌ناپذیر به کسب‌وکارهای آنلاین وارد کرده و فروش آن‌ها را مختل کرده است؛ این در حالی است که حدود یک میلیون نفر به طور مستقیم از شبکه‌های اجتماعی امرار معاش می‌کنند.
    تاب‌آوری کسب وکارها در مقابل اختلال اینترنت
  • تبلیغ هدفمند

    بازار کسب وکار_ پریسا مسعودی: اختلال‌ و محدودیت‌های شدید اینترنتی در هفته‌های منتهی به سال جدید، ضربه‌ای جبران‌ناپذیر به کسب‌وکارهای آنلاین وارد کرده و فروش آن‌ها را مختل کرده است.

    این در حالی است که مدیران این کسب‌وکارها، به خصوص فعالان حوزه‌های گردشگری، خدمات آنلاین، آموزشی و تبلیغاتی، انتظار رونق در این ایام را داشتند.

    طبق آمارها، حدود یک میلیون نفر به طور مستقیم از شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام امرار معاش می‌کنند. بیش از ۷۰۰ هزار پیج فروشگاهی در اینستاگرام فعال هستند که هرکدام حداقل ۱.۲ شغل ایجاد کرده‌اند. این فعالان که عمدتاً از اقشار متوسط و پایین جامعه هستند، فشار بیشتری را تحمل می‌کنند.

    حتی در این ایام سفارش‌های اسفندماه، که معمولاً برای خدمات خانگی در آستانه سال نو افزایش می‌یابد، کمرنگ شده و شاهد افت چشمگیر تقاضا نسبت به سال گذشته بودیم در حالی که تا پیش از این، رشد ۵۰ درصدی در آذرماه تجربه شده بود.

    این کاهش تقاضا، تنها به خدمات خانگی مانند نظافت و قالی‌شویی محدود نشد و تقریباً تمام دسته‌بندی‌های خدماتی را تحت تأثیر قرار داد؛ تنها تعمیرات ضروری از این قاعده مستثنی بودند.

    به گفته مهر، هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات چندی پیش درباره آسیبی که قطعی اینترنت متوجه کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال کرده، گفت: خسارت روزانه به هسته اقتصاد دیجیتال حدود ۵۰۰ میلیارد تومان برآورد شده که عمدتاً به اپراتورها و بخش شبکه‌ای مربوط است. خسارت روزانه به ‌اقتصاد کلان هم حدود ۵ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود که لایه‌های دوم و سوم اقتصاد دیجیتال را نیز شامل می‌شود

    علاوه بر این، اختلال اینترنت هزینه‌های عملیاتی پلتفرم‌ها را نیز افزایش داده است؛ چرا که ابزارهای کلیدی توسعه نرم‌افزار با مشکل مواجه شده و فرایندهای به‌روزرسانی و رفع خطا دشوارتر گشته است.

    یکی از بخش‌هایی که به دنبال قطعی اینترنت و اختلال در آن، همگام با شرایط اقتصادی در روزهای نزدیک به نوروز، دچار خسارت قابل توجهی شده، حوزه گردشگری است.

    بسیاری از مردم در بیش از یک ماه گذشته به دلیل قطعی اینترنت یا محدودیت در دسترسی به اطلاعات بلیط، یا موفق به ثبت خرید نشده‌اند یا در دسترسی به اطلاعات مورد نیاز خود دچار مشکل شده‌اند.

    درشرایطی که میانگین تاب‌آوری شرکت‌ها و کسب و کارهای اینترنتی حدود ۲۰ روز است، این قطعی، نگرانی‌های جدی را برای معیشت و اشتغال این کسب‌وکارها ایجاد کرده است.

    نویسنده: پریسا مسعودی
    منبع: بازار کسب وکار

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *