رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: همهجا گفته میشود، شرایط به علت شیوع کرونا غیرعادیست و کسب و کار فعالان گردشگری آسیب دیده است، اما با روشها، قوانین و تفکر عادی نمیشود، شرایط غیرعادی را اداره کرد.
سیدمهدی طبیبزاده در نشست تخصصی صنعت گردشگری فعالان و مدیران استان کرمان به مناسبت هفته گردشگری در محل اتاق بازرگانی اظهار داشت: گردشگری در جهان بهعنوان یک ابرصنعت تبدیل شده است در حالی که در کشور ما هنوز نمیتوان به عنوان صنعت هم به آن نگاه کرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان بیان داشت: گردشگری در بخشهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اثرگذار است، اما تاکنون نتوانستهایم اثرات شگرف اقتصاد گردشگری را در تمام ابعاد توسعه استان کرمان نشان دهیم.
این فعال اقتصادی ادامه داد: جوانان زبده و خلاق در صنعت گردشگری حضور دارند، اما چرا گردشگری نتوانسته است سهمی را در توسعه اقتصاد استان ایفا کند.
طبیبزاده عنوان کرد: آثار جهانی، ملی و تاریخی زیادی در استان کرمان داریم اما نمیتوانیم جذب توریست داشته باشیم و آمار و ارقام در این بخش نگرانکننده است.
وی با اشاره به اینکه باور جدی در گردشگری وجود ندارد و آن را به شکل فانتزی تعریف میکنیم، ابراز داشت: کرونا هم مزید بر علت شده است و در بررسیهایی که ما انجام دادیم، گردشگری، بخشیست که بیشترین آسیب را از کرونا دیده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان اظهار کرد: کشاورزی در استان کرمان حرف اول را میزند و با توجه به اینکه کشاورزی کمترین آسیب را از کرونا دیده، بنابراین اقتصاد کرمان کمتر آسیب دیده است.
طبیبزاده افزود: همهجا گفته میشود، شرایط به علت شیوع کرونا غیرعادیست و کسب و کار فعالان گردشگری آسیب دیده است، اما با روشها، قوانین و تفکر عادی نمیشود، شرایط غیرعادی را اداره کرد و این انتظار بیجاییست که قوانین و وصول مطالبات به همان روال قبل باشد و حتی برای جبران کسریها بخواهند، فشار بیشتری بیاورند و نمیشود، قوانین دست و پاگیر باشد و انتظار معجزه داشته باشیم.
وی تصریح کرد: انتظار فعالان گردشگری این است، آنچه در جهان صورت گرفته در کرمان هم اجرا شود و این در شرایطیست که گزارش نگرانکنندهای درباره تامین مالی گردشگری در شرایط کرونا وجود دارد.
طبیبزاده با اشاره به اینکه گردشگری دارای ظرفیتهای زیادی است، اما توجهی به این صنعت نمیشود، ادامه داد: نیاز است، حرکت جدی، روشهای جدید و خلاقانه در بخش گردشگری داشته باشیم و باید ظرفیتها به کار گرفته شود.
وی ابراز داشت: اتاق بازرگانی استان کرمان آمادگی دارد از هر نوع فعالیت خلاقانه و مبتکرانه برای فعالیت در بخش گردشگری حمایت کند.
طبیبزاده عنوان کرد: گردشگری با این تصمیمگیری و تصمیمسازیها که گردشگری فقط به عنوان بخش فانتزی و نه صنعتی دیده میشود، پیش نمی رود.
وی بیان داشت: بر اساس پژوهشهایی که انجام شده است، متنوعترین و متعددترین شیرینیهای ارگانیک و غذاهای کشور در کرمان میتواند تولید شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان در پایان سخنان خود گفت: اعتقاد داریم، گردشگری، میراث فرهنگی و صنایعدستی میتواند یکی از پیشرانهای اقتصادی استان کرمان باشد و باید شرایط آن فراهم شود.
دیدگاهتان را بنویسید