استاندار خراسان شمالی گفت: استانداران منطقه پنج کشور با گنجاندن خراسان شمالی به عنوان یکی از استانهای هدف طرح انتقال آب دریای عمان به شمال شرق کشور موافقت کردند.
به گزارش بازار کسب کار آنلاین به نقل از ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل استانداری خراسان شمالی در روز جمعه، محمدعلی شجاعی اعلام کرد: این امر در نشست دیروز کارگروه این منطقه شامل استانداران خراسان رضوی، جنوبی، یزد، کرمان و سیستان و بلوچستان، که در چابهار برگزار شد، مصوب و برای بهره مندی خراسان شمالی از طرح انتقال آب دریای عمان به مسوولان کشوری ارائه شد.
شجاعی با بیان اینکه طرح انتقال آب دریای عمان به استانها، باید نگاه به حال و آینده این مناطق باشد، افزود: با توجه به شرایط کارشناسی شده در خراسان شمالی که لزوم بهره مندی این استان از این طرح را اثبات میکند و برای هموار شدن مسیر توسعه صنعت در این خطه و نیز به منظور حفظ منافع مردم؛ خراسان شمالی نباید از این طرح گنجانده شود.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی تاکید کرد: بدیهی است که استانداران باید آینده صنعت استان خود را در نظر بگیرند زیرا به سرانجام نرسیدن بحث آبرسانی به هر استان در برهه زمانی خدمت آنان بر آینده صنعت آن خطه اثرات منفی ماندگاری خواهد گذاشت، بر این اساس باید بدون فوت وقت، و پیش از آنکه فرصت از دست برود باید برای فراهم کردن ملزومات توسعه استان در آینده، که یکی از مهم ترین نیازهای آن تامین آب پایدار است، اقدام کنند.
شجاعی با تاکید بر اینکه ضروری است این کارگروه عاقلانه عمل کند، افزود: یقینا اگر استانی جز خراسان شمالی نیز در این وضعیت قرار داشته و در طرح مزبور دیده نشده بود، بنده به عنوان یکی از تصمیم گیران این کارگروه نسبت به این امر اعتراض کرده و همین نظر را داشتم.
وی با بیان اینکه اکنون اگر صنعتی بخواهد در خراسان شمالی راه اندازی شود که تغییرات بزرگی در توسعه و آینده استان ایجاد کند؛ تامین آب مورد نیاز آن چالشی اساسی پیش روی استان خواهد بود، بر ضرورت الحاق خراسان شمالی به طرح مزبور تأکید کرد.
استاندار خراسان شمالی گفت: در پایان این نشست با مجاب شدن اعضای کارگروه استانی منطقه ۵ کشور، مصوبه بهره مندی خراسان شمالی از پروژه انتقال آب دریای عمان به مسوولان کشوری، به عنوان نتیجه نشست کاری این کارگروه به تصویب رسید.
بر اساس مطالعات صورت گرفته با اجرای طرح انتقال آب دریای عمان به شرق کشور، در مجموع امکان برداشت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب از آب دریا فراهم شده و در طرح اولیه استان سیستان وبلوچستان ۲۲۸ میلیون مترمکعب، خراسان رضوی ۱۱۰ میلیون مترمکعب و خراسان جنوبی ۶۰ میلیون متر مکعب از خروجی این آب سهم خواهند داشت.
تمام فرایند انتقال آب توسط بخش خصوصی انجام می شود و مشارکت دولت تنها در حوزه پشتیبانی طرح خواهد بود که مصرف این آب برای حوزه صنعت بسیار خوب خواهد بود و حتی برای کشاورزی در بخش گلخانه ای و طرح های آبیاری نوین نیز می تواند اقتصادی باشد.
دیدگاهتان را بنویسید