مدیر ملی مقابله با پدیده گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یک میلیون و ۴۶۰ هزار هکتار از تالاب های کشور و سه میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از زیستگاههای تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست غبارخیز است.
غبارخیزی۱.۵میلیونهکتار از تالابهای کشور
به گزارش بازار کسب و کار به نقل از ایرنا، علیمحمد طهماسبی بیرگانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این آمار غبارخیزی شامل آذربایجان غربی نیست، افزود: این اطلاعات در ۲ سال اخیر گردآوری شده است و در مدیریت آتی گرد و غبار راهگشا خواهد بود.
وی با بیان اینکه ۵.۵ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور غبار خیز است، اضافه کرد: باید یک برنامه مدونی وجود داشته باشد چرا که در زمینه منابع ملی چالش دام یک موضوع مهم است.
مدیر ملی مقابله با پدیده گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مدیریت دام و چرا و قرق جزو اصلی ترین اهداف در مدیریت گردو غبار است.
وی ادامه داد: در کشور بحث مربوط به مدیریت نامناسب منابع آب را داریم که خیلی از مناطق غبار خیز غیر سنتی جدید منتهی به ۱۰ سال اخیر نتیجه مدیریت نامناسب آب در بالا دست بوده و سیلاب ها به دشت ها جاری نشده و پوشش گیاهی از بین رفته و منتهی به گردو غبار شده است.
طهماسبی ادامه داد: آخرین مطالعات انجام شده در آذربایجان غربی بیانگر این است که کمتر از ۵۰ هزار هکتار اراضی غبار خیز در استان وجود دارد و مناطق غبار خیز با شدت زیاد و خیلی شدید در این خطه از کشور وجود ندارد.
وی افزود: آذربایجان غربی به نسبت سال ۱۳۹۴ و براساس اندازه گیریها از نظر وضعیت غبار خیزی در شرایط مطلوبی است و پایش آن در کشور با استفاده از اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه و ستاد مقابله با گردو غبار کشور توسط دانشگاه ارومیه و دانشگاه یزد به صورت مشترک انجام می شود.
طهماسبی ادامه داد: بیش از ۱۰ تا ۱۵ هزار هکتار عملیات نهال کاری در اطراف دریاچه ارومیه و بیش از یک میلیون هکتار عملیات قرق و کنترل دام در این منطقه انجام شده که بسیار تاثیر گذار بوده است.
وی گفت: تجربه ای که اینجا کسب کردیم، در مناطقی مثل خوزستان به کار گرفته و ایستگاههای پایشی را راه اندازی کردیم که جزو پیشرفته ترین ایستگاه هاست.
مدیر ملی مقابله با پدیده گردو غبار سازمان حفاظت محیط زیست گفت: میزان گردو غبار در حوضه دریاچه ارومیه اندازه گیری می شود و اندازه گیری ها نشان می دهد که میزان گردو غبار در این استان بسیار کمتر از سالهای قبل است.
وی بیان کرد: در منطقه جبل، میاندواب و سلماس در آذربایجان غربی و شهرهای عجب شیر و بناب در آذربایجان شرقی ایستگاههای پایش دایمی راه اندازی شده است.
طهماسبی به همراه معاون دریای محیط زیست کشور برای بازدید از طرح های انتقال آب دریاچه ارومیه به آذربایجان غربی سفر کرده است.
در سالهای اخیر با بحران کم آبی در دریاچه ارومیه گردو غبار نمکی به عنوان یکی از مهمترین چالشهای مطرح در حوضه دریاچه ارومیه بوده است.
گردو غبار با منشا خارجی نیز یکی از مهمترین چالشهای آذربایجان غربی محسوب می شود.
دیدگاهتان را بنویسید