×
×

مرکز درمان ناباروری خراسان شمالی با اختصاص فضای مناسب بارور می شود

  • کد نوشته: 37044
  • ۱۴۰۲-۰۱-۲۸
  • ۰
  • ایسنا/خراسان شمالی جوان سازی جمعیت به یکی از مهم ترین برنامه ها و سیاست های کشور در سال های اخیر تبدیل شده است؛ برنامه ای برای ارتقا، پویایی و بالندگی جمعیت دنبال می شود و با عنوان طرح جوانی جمعیت به تصویب رسیده که هدف کلی آن، افزایش نرخ باروری و جلوگیری از کاهش جمعیت […]

    مرکز درمان ناباروری خراسان شمالی با اختصاص فضای مناسب بارور می شود
  • تبلیغ هدفمند

    ایسنا/خراسان شمالی جوان سازی جمعیت به یکی از مهم ترین برنامه ها و سیاست های کشور در سال های اخیر تبدیل شده است؛ برنامه ای برای ارتقا، پویایی و بالندگی جمعیت دنبال می شود و با عنوان طرح جوانی جمعیت به تصویب رسیده که هدف کلی آن، افزایش نرخ باروری و جلوگیری از کاهش جمعیت است.

    در این طرح، جایگاه زوج های نابارور نیز دیده شده و این امر نشانگر اهمیت این قشر در پیشبرد سیاست های کلی جمعیتی در کشور است. با اینکه حل مشکلات ناباروری در توازن جمعیت و تدوین سیاست های جمعیتی نقش مهمی را برعهده دارد اما درمان ناباروری در خراسان شمالی با مشکلات و دست اندازهایی مواجه است.

    سال هاست که زوج هایی که در این استان با مشکل ناباروری مواجه هستند در آرزوی راه اندازی مرکزی تخصصی بوده تا بتوانند تمامی مراحل درمان را در داخل این استان سپری کنند؛ این مرکز با تجهیزاتی تخصصی و پیشرفته راه اندازی شده اما متاسفانه در حال حاضر با مشکل فضای فیزیکی مواجه است.

    داشتن مرکز تخصصی درمان ناباروری از آرزوهای زوجین نابارور استان

    مهتاب یکی از شهروندان بجنوردی است که در گفت و گو با ایسنا، می گوید: ۱۵ سال است که ازدواج کرده ام اما هنوز صاحب هیچ فرزندی نشده ام.

    وی که یکی از آرزوهای بزرگ زندگی اش را داشتن یک فرزند عنوان می کند، اظهار می دارد: تا کنون پیگیری های خیلی زیادی برای داشتن فرزند کرده ام و از این بابت هزینه های خیلی زیادی نیز متحمل شده ام اما دیگر توان مالی و انرژی برای ادامه درمان ندارم.

    وی می افزاید: طی ۱۰ سال گذشته برای سپری کردن دوره های درمان پیشرفته مدام در حال رفت و آمد به تهران بودم که برای من خیلی سخت بود چراکه در یک برهه زمانی از درمان باید چند روزی را در تهران اقامت می داشتم که این امر برای من خیلی سخت بود چراکه هم هزینه های خیلی زیادی را بر روی ما تحمیل می کرد و از سوی دیگر آنجا تنها بودم و تنهایی برای من سخت بود.

    وی ادامه می دهد: در ابتدا رفت و آمد من به شهر تهران با هواپیما انجام می شد اما هزینه خرید بلیت آن برای من سنگین بود و تصمیم گرفتم تا با اتوبوس این سفر را انجام دهم اما ۱۲ تا ۱۴ ساعت راه سفر برای من خیلی خسته کننده بود.

    مهتاب با اشاره به اینکه ۱۰ سال رفت و آمد به امید بچه دار شدن و به جان خریدن این مسافت طولانی و خطرات ناشی از سفر بسیار سخت بود، بیان می کند: با همسرم تصمیم گرفتیم تا فرزندی را از بهزیستی به سرپرستی بگیریم و آن را بزرگ کنیم اما خانواده پدر شوهرم با این مسئله به شدت مخالف بودند ولی از آنجاییکه دیگر توان رفت و آمد به تهران را نداشتیم، درمان را در شهر مشهد ادامه دادیم.

    وی تصریح می کند: اما نوبت گرفتن برای درمان ناباروری از پزشکان خیلی خوب ناباروری در شهر مشهد خیلی سخت است و بیشتر آن ها در نیمه اول سال بیمارانی که از کشورهای حاشیه خلیج فارس برای درمان مراجعه می کنند، پذیرش می کنند.

    وی ادامه می دهد: الان ۵ سال است که برای ادامه درمان به مشهد رفت و آمد می کنم و درست است که فاصله مشهد تا بجنورد خیلی کمتر از تهران است اما باز هم رفت و آمد و هزینه های جانبی آن همچون اقامت به غیر از هزینه های درمان خیلی زیاد است.

    وی خاطرنشان می کند: ۱۵ سال است که بیشتر وقت و انرژی من برای درمان ناباروری سپری شده و دیگر به خاطر رفت و آمد و هزینه های زیاد درمان خسته شده ام و اگر امسال صاحب فرزندی شدم که چه بهتر و اگر نشدم دیگر ادامه نخواهم داد.

    وی تاکید می کند: اگر در شهر بجنورد مرکز درمان ناباروری و پزشکان متخصص این حوزه برای انجام دوره های تخصصی درمان وجود داشت مراحل درمان را در همین جا طی می کردم و از این همه رفت و آمد و تنهایی در شهرهای دیگر خسته نمی شدم.

    وی اظهار می دارد: ما در طبقه بالای خانواده پدر شوهرم زندگی می کردیم اما برای اینکه بتوانیم صاحب فرزندی شویم تصمیم بر این گرفتیم تا خانه ای را خریداری کنیم و از خانه پدر شوهر نقل مکان کنیم که بتوانیم فرزندی را از بهزیستی به سرپرستی بگیریم.

    کمبود فضا مهمترین مشکل مرکز درمان ناباروری استان

    ن

    زهرا مقدسی کارشناس مامایی و سرپرستار بخش ناباروری بیمارستان تخصصی زنان و زایمان بنت الهدی بجنورد در ادامه در گفت و گو با ایسنا، بیان می کند: بخش درمان ناباروری در این بیمارستان از آذرماه سال ۹۸ راه اندازی شد اما تا بهمن ماه سال گذشته فقط مراحل اولیه درمان ناباروری در این مرکز انجام می شد.

    وی با بیان اینکه از بهمن ماه سال گذشته در این مرکز خدمات تکمیلی و تخصصی درمان ناباوری انجام می شود، می گوید: اما متاسفانه با مشکل شدید فضای فیزیکی مواجه هستیم و کمبود فضا کار ما را در اینجا بسیار سخت کرده است.

    وی می افزاید: در این بیمارستان ۳ اتاق عمل وجود دارد که یکی از این اتاق های عمل به صورت مشترک هم برای مرکز درمان ناباروری استفاده می شود و هم برای عمل های تخصصی زنان.

    وی با اشاره به اینکه مرکز درمان ناباروری عمل های خود را طبق زمان برنامه ریزی شده در همان زمان انجام می دهد، بیان می کند: اما ممکن است بیمارستان در همان زمان به اتاق عمل سوم نیز نیاز داشته باشد که در این صورت، عمل های اورژانسی را انجام داده و عمل الکتیو را به زمانی که اتاق های عمل خالی باشند، موکول می کند.

    مقدسی تصریح می کند: در حال حاضر این مرکز دارای بهترین و پیشرفته ترین دستگاه ها است اما متاسفانه کمبود فضا ما را دچار مشکل کرده است.

    وی توضیح می دهد: این مرکز، از زمان راه اندازی بخش سطح سه، ۵ عمل داشته که از این تعداد ۴ مورد آن تخمک گذاری و یک مورد نیز مرحله انتقال بوده است.

    وی با اشاره به اینکه طی سال گذشته حدود ۳۴۰۰ نفر برای درمان به این مرکز مراجعه کرده اند، اظهار می دارد، تعداد مراجعان در ۶ ماه نخست سال گذشته ۱۰۰۰ مورد و ۶ ماه دوم سال ۲۴۰۰ نفر بوده است.

    وی می افزاید: تعداد مراجعان به این مرکز در سال ۱۴۰۱ نسبت به دو سال قبل تر از آن، برابری می کند.

    این مسئول خاطرنشان می کند: تعداد مراجعان به این مرکز رو به افزایش است و به طور حتم این فضای فیزیکی محدود نتواند پاسخ گویی نیاز بیماران باشد.

    وی تاکید می کند: یکی از برنامه های این دانشگاه ساخت بیمارستان مادر و کودک است که در صورت ساخت این فضا به طور حتم مشکلات فضای فیزیکی این بیمارستان و هم مرکز درمان ناباروری مرتفع خواهد شد.

    متاسفیم که جا نداریم

    دکتر جواد شاهین فر سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در جلسه ستاد جوانی جمعیت که در استانداری برگزار شد، تصریح می کند: مرکز سطح ۳ درمان ناباروری در بهمن ماه سال گذشته در بجنورد راه اندازی شد اما هم اکنون به بن بست خورده ایم چرا که فضا نداریم.

    وی با اشاره به اینکه آمار ناباروری در این استان بالا است، می افزاید: توان انجام کار (درمان ناباروری) در استان وجود دارد اما توان پاسخ گویی وجود ندارد.

    وی خاطرنشان می کند: متاسفایم که جا نداریم وگرنه توان پاسخگویی برای درمان زوجین نابارور در استان وجود دارد.

    شیوع ناباروری در خراسان شمالی متوسط به بالا

    م

    دکتر محمدرضا اکبری رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی همچنین در گفت و گو با ایسنا، می گوید: آمار موالید در این استان طی سال گذشته بر اساس اعلام ثبت احوال استان ۱۱ هزار و ۴۴۷ مورد بوده که نسبت به سال ماقبل آن با کاهش ۷.۲ درصدی مواجه بوده است.

    وی می افزاید: نرخ باروری در سال ۱۴۰۰ در این استان بر اساس سامانه دانشگاه ۲.۲ درصد و بر اساس آمار ثبت احوال ۲.۰۷ درصد است.

    وی ادامه تصریح می کند: خراسان شمالی نزدیک و یا کمتر از نرخ جایگزینی است و باید با تولد فرزندان بیشتر، خود را به سطح بالای نرخ جایگزینی که ۲.۱ درصد است، برساند.

    اکبری به شیوع ناباروری در استان نیز اشاره می کند و ادامه می دهد: از زمانی که برنامه جوانی جمعیت اجرایی شده نگاه ویژه ای به بحث درمان ناباروری شده است.

    وی با اشاره به اینکه میزان شیوع ناباروری در این استان متوسط به بالا است، توضیح می دهد: میزان شیوع ناباروری اولیه در خراسان شمالی ۱۱.۷ درصد و میزان شیوع ناباروری ثانویه نیز ۱۸.۴ درصد می باشد.

    وی رشد طبیعی جمعیت در این استان را ۰.۰۹ درصد (۹ صدم درصد) اعلام کرد.

    انتهای پیام

    برچسب ها

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *