×
×

تولیدکنندگان فرش در خراسان شمالی به «امید» زنده‌اند

  • کد نوشته: 38435
  • ۱۴۰۲-۰۳-۲۰
  • ۰
  • ایسنا/خراسان شمالی رئیس اتحادیه صنایع دستی خراسان شمالی گفت: تولیدکنندگان فرش در این استان به امید زنده‌اند و در حال ادامه کار هستند تا شاید روزی وضعیت آن‌ها بهبود پیدا کند. حسین ایزانلو در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: متاسفانه چند سالی است که تولیدکنندگان و همچنین بافندگان فرش دستباف با بحران عدم […]

    تولیدکنندگان فرش در خراسان شمالی به «امید» زنده‌اند
  • تبلیغ هدفمند

    ایسنا/خراسان شمالی رئیس اتحادیه صنایع دستی خراسان شمالی گفت: تولیدکنندگان فرش در این استان به امید زنده‌اند و در حال ادامه کار هستند تا شاید روزی وضعیت آن‌ها بهبود پیدا کند.

    حسین ایزانلو در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: متاسفانه چند سالی است که تولیدکنندگان و همچنین بافندگان فرش دستباف با بحران عدم فروش فرش ها و تحریم دست و پنجه نرم می کنند.

    وی افزود: این مشکلات موجب شده تا با این معضل مواجه شویم که سال به سال تعداد بافندگان فرش در استان ۱۰ درصد کاهش یابد.

    ایزانلو ادامه داد: تولیدکنندگان فرش نیازمند حمایت هستند بطوریکه در گذشته نمایشگاه برپا می شد و در آن نمایشگاه ها با حمایت دولت حضور پیدا می کردیم اما اکنون هم تعداد نمایشگاه های برگزار شده کم شده و هم اینکه خبری از حمایت های دولتی برای حضور در نمایشگاه ها نیست و شرکت کنندگان باید با هزینه شخصی خود در نمایشگاه ها شرکت کنند.

    وی با اشاره به اینکه از سوی دیگر قدرت خرید مردم برای فرش دستباف نیز به شدت کاهش یافته است، گفت: در حال حاضر فرش دستباف تبدیل به یک کالای سرمایه ای شده است اما افراد آن را در اولویت های بعدی برای سرمایه گذاری خود خریداری می کنند چراکه فروش آن نسبت به طلا، واحد مسکونی و … سخت تر است.

    این مقام مسئول افزود: متاسفانه مشکل فروش فرش های دستباف از سال ۱۴۰۰ سخت تر شده و از آن زمان فرش ها دپو شدند.

    وی ادامه داد: اما در حال حاضر از میزان فرش های دپو شده در استان کاسته می شود چراکه تعداد بافندگان و تولید فرش در حال کاهش است و تولیدکنندگان از فرش های دپو شده برای فروش استفاده می کنند.

    ایزانلو با بیان اینکه ۷۰ درصد از فرش های تولید شده، دپو و ۳۰ درصد به فروش می رسد، توضیح داد: به عنوان مثال اگر ۱۰ هزار متر مربع فرش در استان تولید شود ۷ هزار متر مربع آن دپو می شود.

    وی رقابت فرش ماشینی با فرش دستباف را یکی دیگر از مشکلات این حوزه بیان کرد و گفت: تبلیغات و قیمت پایین تر فرش ماشینی نسبت به فرش دستباف سبب شده تا استقبال برای خرید فرش های ماشینی بیشتر باشد.

    رئیس اتحادیه صنایع دستی خراسان شمالی گفت: در حال حاضر قیمت یک تخته فرش ۱۲ متری دستباف با کیفیت متوسط حدود ۱۵۰ میلیون تومان است این در حالی است که قیمت فرش ماشینی در این اندازه حدود ۲۰ میلیون تومان قیمت دارد.

    انتهای پیام

    برچسب ها

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *