ایسنا/خراسان شمالی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی گفت: در سه ماه نخست امسال ۷۸۰ نفر بهصورت عمومی در خراسان شمالی از آموزش صنایعدستی بهرهمند شدند.
علی مستوفیان در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: صنایعدستی در استان خراسان شمالی با وجود قدمت، توانایی و ظرفیتهای فرهنگی، از کیفیت و تنوع بسیار بالایی برخوردار است که با رونق بازار این صنعت طی سالهای گذشته، اکنون در مسیر جهش تولید قرار گرفته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی بیان کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان خردادماه در راستای حمایت از هنرمندان صنایعدستی استان مجوزهای سهگانه شامل ۲۷۶ فقره پروانه تولیدی انفرادی، ۵ فقره پروانه تولید کارگاهی و ۷ فقره کارت شناسایی صادر شده است.
وی گفت: انواع گلیم و سفره کردی، جاجیم، پارچهبافی، چادرشببافی و حولهبافی، کلاه کرکی، دوخت لباسهای سنتی، زیورآلات محلی، چاروق، انواع سفال و… از مهمترین هنرهای دستی استان خراسان شمالی محسوب میشوند که همگی از شهرت و منزلت جهانی برخوردارند و تولید آن در استان در زمره پرطرفدارترین مشاغل قلمداد میشود.
مستوفیان با اشاره به افتتاح کارگاه صنایعدستی در استان تصریح کرد: در این بازه زمانی ۴ کارگاه صنایعدستی در شهرستان بجنورد افتتاح شد که شامل یک کارگاه رنگرزی سنتی، یک کارگاه نساجی سنتی و دو کارگاه تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی است.
وی ادامه داد: در سه ماه نخست امسال تعداد ۶۹ فقره مجوز مشاغل خانگی مستقل در رشتههای گلیم، نساجی، سنتی و… صادر شده است.
وی اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۱۸ هزار نفر صنعتگر فعال دارای مجوز در ۶۹ رشته صنایعدستی و البته افراد بسیاری نیز بهصورت سنتی و خودجوش در جایجای استان در زمینه صنایعدستی مشغول به فعالیت هستند.
انتهای پیام
دیدگاهتان را بنویسید