×
×

عملیات گمانه‌زنی در تپه تاریخی فریمان شهرستان اسفراین

  • کد نوشته: 42717
  • ۱۴۰۲-۰۵-۱۹
  • ۰
  • ۱۴۰۲/۵/۱۹ تعداد بازدید: ۱۱ سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اسفراین از اجرای عملیات گمانه‌زنی در تپه تاریخی فریمان در این شهرستان به‌منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم خبر داد. به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی؛ عباس توکلیان با اعلام این خبر افزود: گمانه‌زنی برای تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه تاریخی […]

    عملیات گمانه‌زنی در تپه تاریخی فریمان شهرستان اسفراین
  • تبلیغ هدفمند
    ۱۴۰۲/۵/۱۹

    تعداد بازدید: ۱۱

    سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اسفراین از اجرای عملیات گمانه‌زنی در تپه تاریخی فریمان در این شهرستان به‌منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم خبر داد.

    به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی؛ عباس توکلیان با اعلام این خبر افزود: گمانه‌زنی برای تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه تاریخی فریمان در شهرستان اسفراین با اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد ریال به سرپرستی بهزاد علی طالش از ۳۱ تیر ۱۴۰۲ آغاز و تا اواخر مردادماه سال جاری ادامه خواهد داشت.

    سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اسفراین گفت: اعتبار موردنیاز برای انجام برنامه گمانه‌زنی به‌منظور تعیین عرصه و حریم تپه فریمان از محل اعتبارات استانی تأمین شده است.

    توکلیان ادامه داد: باتوجه به عدم وجود نقشه دقیق از عرصه و حریم تپه و اطلاعات کافی از چگونگی گسترش لایه­‌های فرهنگی در زیر بافت با اجرای عملیات گمانه‌زنی امکان جلوگیری از تخریب بخش­‌های باقی‌مانده از تپه فراهم می‌شود.

    او خاطرنشان کرد: در همین راستا عملیات کاوش و گمانه‌زنی در دو تپه محوطه تاریخی ارگ نادری شهرستان شیروان و محوطه تاریخی آلمادوشن شهرستان راز و جرگلان در حال انجام است.

    تپه فریمان در بخش شمال غرب دشت اسفراین، در پایکوه‌های جنوبی منتهی‌الیه غربی رشته‌کوه آلاداغ و در بین تپه‌ماهورها، در فاصله حدود ۶ کیلومتری شمال غرب شهر اسفراین واقع شده است.

    به‌طورکلی در سطح تپه داده‌های فرهنگی از قبیل قطعات شکسته آجر، سفال، جوش‌کوره (سفالگری/آجر) قابل‌مشاهده است که باتوجه به شواهد سفالی از قبیل نقوش زرد بر زمینه قهوه‌ای با خمیره قرمز آجری و قطعه سفال‌های با لعاب یکرنگ فیروزه‌ای، سبز لجنی متعلق به دوره سلجوقی و سفالینه‌های با نقوش سیاه بر زمینه شیری و گاهی نقوش مشکی و آبی بر زمینه سفید متعلق به دوره ایلخانی – تیموری است.

    برچسب ها

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *