ایسنا/خراسان شمالی “مهار تورم و رشد تولید” شعاری است که امسال به آن مزین شده و بسیاری از کارشناسان بر این امر معتقد هستند که برای مهار تورم هیچ راهی جز افزایش تولید نیست.
اما هنوز در مسیر تولید در واحدهای تولیدی مشکلات زیادی وجود دارد که موجب شده تا صاحبان این واحدها با آن دست و پنجه نرم کنند که برخی از این مشکلات حتی ممکن است توان کار را نیز از آن ها بگیرد.
قطعی انرژی برق و گاز، عدم اعطای تسهیلات بانکی، افزایش قیمت مواد اولیه و … از جمله مشکلاتی هستند که تولیدکنندگان خراسان شمالی با آن مواجه بوده و این مشکلات را سنگ پیش پای افزایش تولید می دانند.
آن ها بر این باور هستند که اگر گاز و برق واحدهای تولیدی قطع نشود و تولید ادامه یابد و از سوی دیگر نقدینگی لازم به عنوان سرمایه در گردش داشته باشد تا حدودی می توان جلوی کاهش تولید را گرفت.
قطع برق و خسارت های سنگین به واحدهای تولیدی
امید حیدریان تولیدکننده محصولات پلاستیکی در خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه در سال رشد تولید باید زمینه های افزایش تولید از سوی دستگاه های متولی فراهم می شد، اظهار کرد: اما این امر محقق نشد و حتی کار به جایی رسید که مجبور بودیم در ساعت هایی فرایند تولید را متوقف کنیم.
وی گفت: قطع برق یکی از مهمترین چالش هایی بوده که امسال با آن مواجه بودیم و این امر سبب شد تا با مقدار زیادی ضرر و زیان مواجه شویم و خسارت های سنگینی را وارد کرد.
حیدریان افزود: زمانیکه از صنعت صحبت می شود یعنی حرف از کار ۲۴ ساعته است، اما قطع برق در فصل گرمای امسال موجب شد تا در برخی از ساعت های روز دستگاه ها خاموش و کار تعطیل شود که خسارت تعطیلی کار از یک سو، قطع و روشن کردن مجدد دستگاه های و هزینه های ناشی از آن از سوی دیگر سبب شده تا فشار زیادی به تولیدکنندگان وارد شود.
وی با بیان اینکه برق واحدهای تولیدی و مولد قطع شد و به واحدهای مصرفی داده شد، ادامه داد: مسئولان می توانستند به گونه ای دیگر این امر را مدیریت کنند بطوریکه برق واحدهای مصرفی را در زمانیکه آن ها استفاده چندانی از آن نداشتند، قطع کنند.
وی تصریح کرد: فصل گرما گذشت و حال به سردی هوا نزدیک می شویم و دغدغه قطع گاز نیز ما را بیش از هر چیز دیگری نگران کرده است.
عدم اعطای تسهیلات بانکی به بخش صنعت
این تولیدکننده صادرات محور ادامه داد: یکی دیگر از مشکلاتی که امسال فشار زیادی را به تولیدکنندگان وارد کرده است عدم اعطای تسهیلات حتی با نرخ بالا است.
وی بیان کرد: اگر واحد تولیدی نیز امسال توانسته تسهیلاتی را دریافت کند به صورت فوق العاده قطره چکانی بوده است.
حیدریان تصریح کرد: تولیدکنندگان با مشکلاتی همچون افزایش قیمت مواد اولیه و … مواجه هستند در نتیجه تعدادی از آن ها برای چرخاندن واحد تولیدی خود و برای تهیه سرمایه در گردش مجبور به گرفتن تسهیلات می شوند که امسال خبری از این موضوع نبوده است.
همچنان برای بازگشت ارز با مشکل مواجه ایم
وی خاطرنشان کرد: امسال رکود سنگینی در بازار حاکم بود و علاوه بر آن همچنان برای بازگشت ارز با مشکل مواجه هستیم اما باید تعهدات ارزی خود را رفع کنیم.
تعطیلی واحد تولیدی در صورت عدم اعطای تسهیلات
علیزاده رئیس واحد تولیدی آذین فورج اسفراین که در آن صنایع خودرویی، نیروگاهی، ریلی و نفت و گاز تولید می شود نیز در گفت و گو با ایسنا تصریح کرد: امسال سخت ترین سالی بوده که در حال سپری کردن هستم.
وی با بیان اینکه محصول فروخته ایم اما هنوز مشتری نتوانسته پول واحد را به علت مشکلات موجود در بازار بازگرداند، گفت: برای تامین سرمایه در گردش نیاز به تسهیلات بانکی داریم، چندین ماه است که درخواست داده ایم اما هنوز در کش و قوس بانک هستیم.
علیزاده افزود: مشکلات موجود سبب شده تا نتوانم حقوق کارگران را به مدت سه ماه پرداخت کنم و اگر تسهیلات بانکی پرداخت نشود این واحد تولیدی به سمت تعطیلی می رود.
عدم اختصاص کشتی برای صادرات محصول، تولید را به نصف رساند
خدابنده تولیدکننده بلوک های ساختمانی نیز در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: افزایش قیمت مواد اولیه، وجود تورم در بازار، عدم کشش برای خرید محصول با توجه به روکود ساختمانی که در بازار وجود دارد امسال کار تولید را سخت تر از سال های قبل کرده است.
وی که تولیدات آن صادرات محور نیز است، با اشاره به اینکه حمل و نقل در بحث صادرات محصول از همه بیشتر ما را تحت فشار قرار داده است، گفت: این امر سبب شده است تا میزان تولید در این واحد طی امسال به نصف برسد.
خدابنده تصریح کرد: برای صادرات محصول خود به کشورهای روسیه و قزاقستان باید از بندر امیرآباد کشتی اختصاص یابد که کشتی های لازم اختصاص نیافت در نتیجه میزان تولید و صادرات به نصف کاهش یافت.
آغاز فرایند پرداخت تسهیلات تکلیفی به تولیدکنندگان
حسین حاجی بگلو مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا، گفت: یکی از مشکلات اساسی تولیدکنندگان در سال جاری عدم اعطای تسهیلات بانکی حتی با نرخ بالا بوده است.
وی افزود: بانک ها علت این امر را منابع کم و مصارف بالای بانک های استان اعلام کرده اند.
حاجی بگلو ادامه داد: اما برای حل این مشکل پیگیری های زیادی انجام شده است و درصدد هستیم تا این مشکل را از طریق منابع تسهیلات تکلیفی حل کنیم و فرایند پرداخت آن شروع شده است.
وی با اشاره به قطعی برق واحدهای تولیدی در فصل گرما بیان کرد: با پیگیری های انجام شده میزان قطعی برق در واحدهای تولیدی در سال جاری نسبت به سال گذشته کمتر شد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: تعداد روزهایی که برق واحدهای تولیدی در استان در سال گذشته قطع می شد، سه روز بود که این عدد در سال جاری به دو روز و آن هم از ساعت ۱۱ تا ۱۸ بوده است.
انتهای پیام
دیدگاهتان را بنویسید