تصفیهخانه فاضلاب ارومیه که با تکمیل آن، قریب به اتفاق خانوارهای مرکز استان آذربایجانغربی، از خدمات سامانه مربوط به آن بهره خواهند شد، گامی هوشمند از سوی دولت برای مدیریت منابع آبی بوده و بخشی از نیاز آبی به ویژه در حوضه دریاچه ارومیه را برطرف میکند.
پیشرفتهای عظیم صنعتی انسان، ارتباط مستقیمی به آب و فراوانی آن دارد؛ اما در نهایت این پیشرفت، همین آب به فاضلاب تبدیل میشود و دیگر آن ارزش بهرهوری مستقیم و گذشته خود برای انسان را از دست میدهد.
فاضلاب محلول رقیقی است که بیش از ۹۹ درصد آن را آب و کمتر از یک درصد آن را مواد جامد یا سایر مواد تشکیل میدهد؛ فاضلاب علاوه بر موادی که گفته شد ممکن است دارای عوامل بیماری زا باشد که همین موضوع ضرورت تصفیه فاضلاب را بیش از پیش نمایان میکند.
از دیرباز و وقتی جمعیت بشر به اندازه امروزی رشد نکرده بود، خاک به نوعی خاصیت تصفیه فاضلاب را برعهده داشت ولی پس از رشد جمعیت انسان و نفوذ مقادیر زیادی فاضلاب در زمین به مرور، خاک خاصیت تصفیه خود را از دست داد و لایههای آن که میتوانست سهم مهمی در تغییر کیفیت فاضلاب دفعی داشته باشد، دیگر قادر به این حجم از تغییرات نشد.
فاضلاب ها یکی از عوامل آلودگی محیط زیست هستند که باید آنها را به طریق بهداشتی جمع آوری، تصفیه و مجددا به گردش آب در طبیعت برگرداند.
امروزه به دلیل کمبود آب در دنیا، تصفیه فاضلاب و بازگرداندن آب مصرف شده به چرخه اهمیت پیدا کرده است؛ آب پاک و سالم یکی از اساسیترین منابع انسانها برای زندگی بر روی کره زمین است. یکی از روشهای دستیابی به آب سالم تصفیه فاضلاب است؛ فاضلابها امروزه یکی از منابع با ارزش و ضروری تامین آب به شمار میآیند.
کاهش بارها، پایین آمدن آب بسیاری از چاههای کشاورزی و خشک شدن دریاچه ارومیه از عواملی بود که استفاده از فاضلاب و برگرداندن آن به چرخه مصرف را در آذربایجانغربی مورد توجه قرار داد.
قرار گرفتن ۱۰۰ درصد جمعیت ارومیه تحت پوشش تصفیه خانه فاضلاب
سرپرست معاونت بهرهبرداری و توسعه شرکت آب و فاضلاب آذربایجانغربی با اشاره به تصفیهخانه در حال ساخت ارومیه، گفت: با اتمام و بهره برداری از سه مدول این تصفیه خانه تا پایان سال جاری، ۱۰۰ درصد جمعیت فعلی شهر ارومیه تحت پوشش شبکه جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب قرار خواهند گرفت.
فرهاد کافیمولا با اشاره به پیشرفت بیش از ۹۴ درصدی فاز سوم تصفیهخانه فاضلاب ارومیه گفت: برای رسیدن به این مرحله تاکنون ۴۰۰ میلیارد ریال هزینه شده که برای اتمام کامل و بهره برداری از این طرح مهم در حوزه تصفیه فاضلاب مرکز آذربایجان غربی، ۲۳۰ میلیارد ریال دیگر مورد نیاز است.
وی با بیان اینکه مدول سوم این تصفیه خانه ظرفیت تصفیه ۶۰ هزار متر مکعب فاضلاب در شبانه روز را دارد، اظهار کرد: پیش بینی می شود عملیات اجرایی به زودی به پایان رسیده و همزمان با طرحهای مهم انتقال آب به دریاچه ارومیه افتتاح شود.
ظرفیت تصفیه خانه فاضلاب ارومیه به ۱۴۰ هزار مترمکعب در شبانه روز میرسد
سرپرست معاونت بهره برداری و توسعه شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی ادامه داد: با بهره برداری از این طرح، ظرفیت تصفیه فاضلاب در ارومیه به ۱۴۰ هزار متر مکعب در شبانه روز افزایش مییابد.
کافی مولا گفت: جمعیت تحت پوشش نیز با ۳۰۰ هزار نفر افزایش به ۷۰۰ هزار نفر خواهد رسید.
وی افزود: تصفیه خانه فاضلاب ارومیه در افق ۱۴۲۰ برای تحت پوشش قرار دادن یک میلیون نفر طراحی شده است.
تصفیهخانه فاضلاب ارومیه سالانه ۵۲ میلیون مترمکعب آب وارد دریاچه ارومیه میکند
مدیر دفتر استانهای ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: طرح تصفیهخانه فاضلاب ارومیه سالانه بیش از ۵۲ میلیون مترمکعب آب وارد پیکره دریاچه ارومیه میکند.
فرهاد سرخوش با اعلام اینکه فاز سوم این طرح زیر مجموعه پروژههای ستاد احیای دریاچه تعریف شده و احداث آن در دولت روحانی آغاز شده است، بیان کرد: خط انتقال فاضلاب تصفیه شده نیز از دیگر طرحهای ستاد احیا میباشد که هم اکنون در حال انجام است.
وی با اشاره به طول ۱۱.۱ کیلومتری این خط انتقال به از تصفیهخانه به دریاچه ارومیه، اظهار داشت: احداث این خط انتقال از سال ۱۳۹۶ آغاز شده است و هم اکنون بیش از ۷۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مدیر دفتر استانهای ستاد احیای دریاچه ارومیه ادامه داد: این خط انتقال، فاضلاب تصفیه شده را از تصفیه خانه تا روضه چای ارومیه هدایت میکند و آب انتقال یافته پس از طی مسیر ۲ کیلومتری به پیکره دریاچه ارومیه وارد شود.
هیچ کمبود اعتباری نداریم
سرخوش با تاکید بر اینکه هیچ کمبودی در تامین اعتبار برای اتمام فاز سوم تصفیهخانه فاضلاب ارومیه و خط انتقال آن به دریاچه وجود ندارد، بیان کرد: دولت برای مدیریت منابع آبی و احیای دریاچه ارومیه عزم جدی دارد و طرحهای انتقال آب به نگین آبی آذربایجان به زودی به بهره برداری خواهد رسید.
سرخوش با اشاره اینکه حوضه آبریز دریاچه ارومیه یک حوضه بسته است، گفت: شاهد تبخیر بالای آب دریاچه ارومیه در فصل گرما هستیم که در همین راستا اگر بخشی از آب تبخیر شده با طرحهای انتقال آب به دریاچه جبران شود، شاهد احیای نگین آبی آذربایجان در یک بازه زمانی مشخص شده خواهیم بود.
پیشتر، خطر زیست محیطی داشتن انتقال فاضلاب تصفیه شده به دریاچه ارومیه در شبکههای اجتماعی مطرح شد که کارشناسان این موضوع را رد کردند.
ارومیه که بزرگترین و پرجمعیت ترین شهر آذربایجان غربی است، ۱۱ هزار هکتار مساحت و بیش از ۸۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
دیدگاهتان را بنویسید