به گزارش شادا، سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان طی سخنانی در اجلاس سالیانه بانک سرمایه گذاری زیرساخت آسیا  تاکید کرد: تجربه این نهاد نوظهور، بانک سرمایه گذاری زیرساخت آسیا، به دلیل نقش برجسته توسعه ای آن به عنوان یک اهرم اقتصادی و توسعه برای یکپارچگی اجتماعی-اقتصادی کشورهای عضو، واقعاً الهام بخش و […]

به گزارش شادا، سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان طی سخنانی در اجلاس سالیانه بانک سرمایه گذاری زیرساخت آسیا

 تاکید کرد: تجربه این نهاد نوظهور، بانک سرمایه گذاری زیرساخت آسیا، به دلیل نقش برجسته توسعه ای آن به عنوان یک اهرم اقتصادی و توسعه برای یکپارچگی اجتماعی-اقتصادی کشورهای عضو، واقعاً الهام بخش و شایسته تقدیر و افتخار است.

 وی افزود: ما استراتژی شرکتی AIIB را که با آرمان‌های کشورهای عضو آن همسو است و به شکلی انعطاف‌پذیر به نیازهای در حال رشد توسعه ای و بحران‌ها و تحولاتی که جهان در زمینه‌های اقتصاد و توسعه شاهد آن است، پاسخ می‌دهد، می ستاییم.

خاندوزی یادآور شد: در پایان آگوست ۲۰۲۳، مجموع تامین مالی تصویب شده توسط بانک ۴۳ میلیارد و ۶۴ میلیون  دلار آمریکا بود. تنها در سال ۲۰۲۲، AIIB تعداد ۴۲ پروژه را در بخش‌ها و کشورهای مختلف به ارزش ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار تصویب کرد.

 وزیر اقتصاد با یادآوری اینکه جمهوری اسلامی ایران یکی از اعضای موسس بانک است، افزود: پروژه های زیرساختی متعددی از سوی ایران معرفی شده و هیئت‌­های بانک به کشورمان اعزام شد و جلسات متعددی نیز برگزار شد، اما این پروژه ها در مراحل مختلف به حالت تعلیق درآمده است.

  وی ادامه داد: همچنین بسیاری از پروژه های زیربنایی دیگر در زمینه های محیط زیست، آب و فاضلاب، انرژی، حمل و نقل و بهداشت وجود دارد که می­تواند معیارهای بانک را برآورده نمایند. 

 خاندوزی تاکید کرد: ما از بانک می خواهیم راه‌ها و ابزارهایی را برای حمایت از پروژه‌های ما ابداع کند. در بیشتر این زمینه ها می­توان پروژه های فرامرزی را تعریف کرد، به ویژه پروژه های زیست محیطی هیچ گونه چالش سیاسی در زمینه همکاری بانک با کشورهای عضو ایجاد نمی‌­کند.

 وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه  این پروژه ها  در راستای اهداف توسعه پایدار است، گفت: به عنوان مثال، بانک می­تواند برای حفظ اکوسیستم به تامین مالی پروژه های فاضلاب در کشورهای حاشیه دریای خزر توجه کند. همچنین پروژه‌های ریلی بین ایران و عراق و پروژه‌های انرژی سبز بین ایران و چین. علاوه بر این، در استان خوزستان در ایران بحران ریزگرد داریم. این یک بحران زیست محیطی در منطقه است. لذا، تامین مالی پروژه اثرات خارجی مثبتی خواهد داشت که می­تواند به رفع بحران در کشورهای همسایه ایران، مانند عراق  نیز کمک کند.

 خاندوزی در پایان گفت: امیدواریم روابط ما با AIIB در این مرحله حساس از تاریخ کشورمان تقویت شود. من از این فرصت استفاده می‌کنم و تعهد کامل خود را برای همکاری با یکدیگر جهت ارتقای همکاری و پایداری مشارکت‌مان به منظور دستیابی به اهداف و آرمان­‌های مشترکمان را به شما اطمینان می­دهم. 

 خاندوزی همچنین در حاشیه نشست دقایقی با رئیس بانک سرمایه‌گذاری زیرساخت آسیا درباره پروژه‌های سرمایه‌گذاری مد نظر ایران گفت‌وگو کرد.

 گفتنی است وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان در نشستی که بعد از ۴ سال برگزار می‌شد، سومین سخنران نشست بود.

 در این نشست ۲۷ نفر از وزرای کشورهای مختلف با نمایندگان کشورها صحبت کردند.