راهکارهای برون رفت از مشکلات : بخش معدن :
معادن سرمایه های پنهان خداوند در زمین هستند که برای بهره برداری انسانها قرار داده شده اند و در هر نقطه جغرافیایی از این کره خاکی ذخایر معدنی خاصی وجود دارد . یکی از مهمترین بخش ها برای رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در کشور و به تبع آن استان ، بخش معدن و صنایع معدنی می باشند . ایجاد معادن منجر به عمران و آبادانی شهرها و روستاهای اطراف و در مسیر آنها نیز می شود و علاوه بر جاده دسترسی معادن که مشکل تردد بسیاری از مردم روستاهای در مسیر معدن را تسهیل می نماید و ساخت مدرسه و مسجد و … توسط معدنکاران بعنوان بخشی از مسئولیت های اجتماعی ایشان ، ۱۵ درصد از حقوق دولتی پرداختی معدن به عمران و آبادانی شهرها و روستاهای منطقه ای که آن معدن در آن واقع شده اختصاص می یابد .
معادن مشکلات اشتغال روستاها و شهرهای اطراف خود را حل می نمایند و بسیاری از مردم این مناطق در معدن منطقه خود مشغول به کار میشوند .
واحدهای تولید کننده صنایع معدنی نیازمند مواد معدنی ای هستند که در دو بخش معادن روباز و معادن زیرزمینی وجود دارند و رونق این واحدها در گرو برداشت از معادن می باشد .
در هر نقطه ای از کره زمین گونه های مختلفی از پوشش گیاهی و جانوران وجود دارند که اگر انسان در آن منطقه ساختمانی بسازد یا برداشتی از معادن آنجا داشته باشد به محل زندگی آنها تجاوز کرده است اما در چنین شرایطی جانوران محل زندگی خود را تغییر می دهند و در کشورهای پیشرفته حتی درختان را نیز جابجا می کنند تا کمترین آسیب به آنها وارد شود . از طرفی در کشور عزیزمان ایران برای حل آسیب های ناشی از ایجاد معادن به طبیعت ۱۲ درصد از حقوق دولتی معادن به احیاء و بازسازی منابع طبیعی اختصاص داده شده که رقم قابل توجهی است .
می توان در جانمایی محل بازگشایی دهانه تونل و راه دسترسی معادن نهایت دقت و ظرافت را داشت تا کمترین آسیب به طبیعت وارد شود و از روشهای مرسوم جابجایی درختان در دنیا نیز استفاده نموده و درختان مناطقی که برای احداث تونل یا جاده دسترسی ، ناگزیر به جابجایی آنها هستیم به مکانی دیگر منتقل نمائیم .
با توجه به موارد فوق لازم است در سطح ملی برای توسعه معادن تصمیمی جدی گرفته شود و شرایط اعطای مجوزهای منابع طبیعی ، محیط زیست ، آب منطقه ای و سایر دستگاههای مرتبط به معادن تسهیل شود تا سرمایه گذاران راغب به سرمایه گذاری در این بخش شوند .
در بخش ایمنی معادن نیز باید معدنکاران مکلف به داشتن تجهیزات ایمنی جهت انجام فعالیت های معدنی شوند و چون این تجهیزات با جان انسانها در ارتباط می باشد و سهل انگاری در داشتن آنها ممکن است به قیمت از دست رفتن جان کارگران معدن تمام شود لازم است از فعالیت معادنی که این تجهیزات را ندارند جلوگیری شود ، و از طرفی با توجه به اهمیت بالای این موضوع دولت تسهیلات لازم جهت خرید این تجهیزات را به معدنکاران اختصاص دهد .
رایزنی و انعقاد تفاهم نامه توسط معدنکاران با جمعیت هلال احمر جهت ایجاد پایگاه امداد و نجات در معادن ذغال سنگ ( با توجه به این که عمدتا در هر منطقه چندین معدن ذغالسنگ مشغول فعالیت هستند و ایجاد پایگاه امداد و نجات مجزا برای هر کدام بصورت جداگانه هزینه بر است معادن آن منطقه بصورت گروهی و با همکاری هلال احمر اقدام به ایجاد یک پایگاه امداد و نجات نمایند ) .
انجام طرح های مطالعاتی و تحقیقاتی جهت ارائه راهکار جامع مدیریت پساب واحدهای ید با رعایت تمامی مسائل زیست محیطی ، فنی و اقتصادی توسط ایمیدروراهکارهای برون رفت از مشکلات :
بخش تجارت :
تسهیل سازی حضور بخش خصوصی در مرز ریلی اینچه برون با هدف رفع کمبودهای مرکز لجستیک از لحاظ زیرساختهای تخلیه، بارگیری، انبار، سایه بان، آزمایشگاه مجهز استاندارد و … تسریع در اخذ مصوبه هیات محترم وزیران برای ایجاد بازارچه مرزی مشترک با ترکمنستان(گمیشان-حسنقلی) و تلاش وزارت امور خارجه برای اقدام مشابه از طرف ترکمنستان. ضرورت و اهمیت اجرای طرح جامع پایانه مرزی اینچه برون . ضرورت استرداد ارزش افزوده به صادر کنندگان بر اساس زمان تعیین شده.
ضرورت و اهمیت ایجاد مسیرهای رسمی و مطمئن برای انتقال ارز حاصل از صادرات از کشورهای هدف صادراتی به داخل کشور. حمایت از واحدهای صادرات محور فعال و تلاش برای ایجاد واحدهای صادرات محور جدید در استان فراهم نمودن شرایط صادرات کلیه کالاهای صادراتی استان از مرز اینچه برون بمنظور کاهش هزینه های حمل و نقل ایجاد تشکل قوی سرمایه گذاری، صادراتی توسط اتاق بازرگانی استان توسعه واحدهای تولیدی صنفی و حمایت از آنان بویژه در روستاها از جمله در صنعت چوب و پوشاک توسعه بخش خدمات در بازار متناسب با نیاز روز شهروندان از جمله فروشگاههای اینترنتی و آنلاین پیگیری افزایش ناوگان حمل و نقل مناسب بویژه کامیونهای یخچالدار جهت حمل مواد غذایی فاسدشدنی از طریق اعطای تسهیلات به بخش خصوصی اعلام ظرفیتها و مزایای حمل ریلی استان از طریق رسانه ها تسریع در احداث راه آهن اینچه برون – گنبدکاووس – آزادشهر – شاهرود و اتصال آن به کریدور ریلی شمال – جنوب جذب سرمایه گذار برای احداث پایانه صادراتی رفع مشکل رصد محصولات صنایع دستی در پایانه ها، فرودگاهها و گمرکات
دیدگاهتان را بنویسید