×
×

سخنگوی سازمان غذا و دارو
حذف قیمت‌گذاری داروها روی جعبه؛ نوسانات ارزی و تغییرات قیمتی موجب سردرگمی در داروخانه‌ها می‌شود

  • کد نوشته: 69772
  • ژوئن 2, 2026
  • ۰
  • سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: از شرکت‌های داروسازی خواسته شده تا از درج قیمت روی جعبه داروها خودداری کنند، زیرا نوسانات ارزی و تغییرات قیمتی باعث سردرگمی در داروخانه‌ها می‌شود.
    حذف قیمت‌گذاری داروها روی جعبه؛ نوسانات ارزی و تغییرات قیمتی موجب سردرگمی در داروخانه‌ها می‌شود
  • تبلیغ هدفمند

    به گزارش بازار کسب وکار، «محمد هاشمی»   با تأکید بر عزم جدی وزارت بهداشت برای مقابله با تجویزهای خارج از پروتکل‌های علمی، اظهارکرد: رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرده است که تجویزهای غیرمنطقی دارو از پوشش بیمه خارج خواهند شد و با متخلفان برخورد قاطع صورت می‌گیرد.

    سخنگوی سازمان غذا و دارو افزود: یکی از محورهای اصلی سیاست‌های جدید، حذف هزینه داروهای تجویز شده خارج از چارچوب‌های استاندارد از تعهدات بیمه‌ای است.

    هاشمی ادامه داد: این اقدام به معنای آن است که اگر پزشکی دارویی را بدون اندیکاسیون پزشکی لازم یا خارج از گایدلاین‌های درمانی تجویز کند، هزینه آن توسط بیمار پرداخت خواهد شد و بیمه‌ای آن را تقبل نمی‌کند.

    سخنگوی سازمان غذا و دارو تأکید کرد: این مکانیزم به عنوان یک اهرم بازدارنده قوی عمل کرده و پزشکان را ملزم می‌کند تا صرفاً بر اساس نیاز واقعی بیمار و پروتکل‌های مصوب اقدام به نسخه‌نویسی کنند.

    دسترسی لحظه‌ای پزشکان به اطلاعات کمبود دارویی پیش از تجویز

    وی درباره زیرساخت‌های فنی جدید گفت: از ماه آینده امکان دسترسی پزشکان به فهرست کمبودهای دارویی در حین نسخه‌نویسی فراهم می‌شود.

    هاشمی بیان کرد در این سیستم جدید، پزشک قبل از ثبت نهایی نسخه، مطلع می‌شود که آیا داروی مورد نظر در کشور با کمبود مواجه است یا خیر.

    وی افزود: این شفافیت اطلاعاتی باعث می‌شود پزشکان از تجویز داروهایی که در بازار با کمبود شدید روبرو هستند خودداری کرده و جایگزین‌های مناسب‌تری را انتخاب کنند که هم به نفع بیمار است و هم فشار بر زنجیره تأمین را کاهش می‌دهد.

    راه‌اندازی سامانه کارنامه پزشک و نمایش بار مالی تجویزها

    هاشمی درباره سایر ابزارهای نظارتی اظهار داشت: سامانه کارنامه پزشک نیز هم‌زمان فعال خواهد شد که در آن، بار مالی تحمیل‌شده توسط هر پزشک به نظام سلامت به صورت شفاف نمایش داده می‌شود.

    وی توضیح داد: پزشک هنگام نسخه‌نویزی مشاهده می‌کند که چه میزان از یک دارو در کل کشور مصرف شده و سهم او از این مصرف چقدر بوده است.

    سخنگوی سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: این بازخورد لحظه‌ای و مقایسه‌ای، به پزشکان کمک می‌کند تا الگوی تجویز خود را با میانگین‌های ملی و استانداردهای تعیین‌شده تطبیق دهند و از تجویزهای افراطی پرهیز کنند.

    شفاف‌سازی قیمت‌ها از طریق سامانه تی‌تک و حذف قیمت‌گذاری روی جعبه

    هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع قیمت‌گذاری داروها اشاره کرد و گفت: ملاک اصلی قیمت داروهای مشمول، اطلاعات ثبت‌شده در سامانه تی‌تک است.

    وی افزود: از شرکت‌های داروسازی خواسته شده تا از درج قیمت روی جعبه داروها خودداری کنند، زیرا نوسانات ارزی و تغییرات قیمتی باعث سردرگمی در داروخانه‌ها می‌شود.

    سخنگوی سازمان غذا و دارو تأکید کرد: اگر قیمتی روی جعبه درج نشده باشد، داروخانه موظف است قیمت را از سامانه تی‌تک استعلام کند و اگر قیمتی درج شده باشد، نباید بالاتر از آن مبلغ از بیمار دریافت شود. این اقدام از گران‌فروشی و سوءاستفاده‌های احتمالی جلوگیری خواهد کرد.

    پایش مستمر داروخانه‌ها و رسیدگی به شکایات مردمی

    هاشمی با اشاره به نقش کلیدی داروخانه‌ها در زنجیره توزیع دارو خاطرنشان کرد: بازرسی‌های نظارتی از داروخانه‌ها تشدید شده است. بیشترین شکایات مردمی مربوط به کیفیت خدمات، برخورد پرسنل و مسائل قیمتی است که در فرآیند بازرسی به دقت بررسی می‌شود.

    سخنگوی سازمان غذا و دارو تصریح کرد ترکیب سامانه‌های هوشمند نظارتی مانند تی‌تک و کارنامه پزشک با بازرسی‌های میدانی، شبکه‌ای جامع برای کنترل بازار دارو ایجاد کرده است که هم جنبه پیشگیرانه دارد و هم جنبه برخوردی.

    مدیریت منابع ارزی و چالش‌های تأمین دارو

    هاشمی در پایان به چالش‌های تأمین ارز دارو اشاره کرد و گفت: با وجود اختصاص ۳ میلیارد دلار ارز برای دارو، تجهیزات و شیرخشک، نیاز واقعی کشور حدود ۵.۵ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

    وی افزود: این شکاف منابع ایجاب می‌کند که مدیریت مصرف با دقت بیشتری انجام شود تا داروهای ضروری به دست بیماران نیازمند برسد.

    سخنگوی سازمان غذا و دارو تأکید کرد: اجرای هم‌زمان این تدابیر، شامل محدود کردن تجویزهای غیرضروری، شفاف‌سازی قیمت‌ها و هدایت هوشمندانه منابع، گامی اساسی برای پایدارسازی نظام سلامت و حفظ حقوق بیماران است.

    منبع: ایلنا
    برچسب ها

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *