×
×

شترداری، ظرفیت ناشناخته گلستان برای پایداری معیشت

  • کد نوشته: 73765
  • ۱۴۰۵-۰۶-۲۹
  • ۰
  • شترداری بخشی از زندگی و فرهنگ ترکمن‌های گلستان از گذشته‌های دور تاکنون و یکی از پایه‌های اصلی تامین معاش بخشی از ساکنان مناطق شمالی این استان، همواره مورد توجه خانواده‌ها قرار داشته که این سبک از زندگی و معیشت قرار است با برنامه‌‍ریزی جهاد کشاورزی رنگ و بوی متفاوتی بگیرد.
    شترداری، ظرفیت ناشناخته گلستان برای پایداری معیشت
  • تبلیغ هدفمند

    بازار کسب و کار– سرویس اقتصادی: برخورداری از دشت وسیع و مراتع فراوان در کنار قابلیت‌های اقتصادی زیاد، شتر را به یکی از گزینه‌های اصلی ساکنان مناطق شمالی گلستان از جمله گنبدکاووس، مراوه‌تپه، آق قلا، گمیشان و بندرترکمن تبدیل کرده و چرای شتر در بیابان و یا نگهداری آن در خانه‌های روستایی، تصویری آشنا برای ساکنان این مناطق است.

    سازگاری این حیوان اهلی و پرفایده با اقلیم خشک در کنار رویش گونه‌هایی همچون خارشتر، گز، اشنان و آتریپلکس به عنوان منابع اصلی تغذیه و علاوه بر آن، امکان بهره‌برداری مستمر از گوشت، شیر، دوغ و پشم شتر، از جمله‌های نگهداری این حیوان است.

    معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی جهادکشاورزی گلستان با اشاره به ظرفیت سرمایه‌گذاری در حوزه شترداری استان، گفت: جهادکشاورزی استان، توسعه زنجیره شترداری جزو یکی از برنامه‌های مهم سرمایه‌گذاری برای ایجاد فرصت‌های شغلی جدید و افزایش درآمد روستاییان ساکن شهرستان‌های مرزی گنبدکاووس، مراوه تپه، آق قلا و گمیشان است.

    حمید حسین‌‍پور اظهار کرد: زمینی در شهرستان گمیشان برای اجرای زنجیره شترداری جانمایی شده و به دنبال جذب سرمایه‌گذار هستیم.

    معاون بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی گلستان نیز گفت: در شمال این استان حدود۶ هزار و ۲۰۰ نفر شتر نگهداری می‌شود که می‌توان با کمک به تکمیل زنجیره نگهداری و پرروش شتر، به ایجاد فرصت‌های شغلی بیشتر و افزایش درآمد روستاییان کمک کرد.

    رضا نظری افزود: ایجاد زنجیره شترداری در شهرستان‌های شمالی استان یکی از برنامه‌های جهادکشاورزی گلستان است که به حمایت بیشتر احتیاج دارد.

    معاون راهبری، امور زیربنایی و اقتصادی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست‌جمهوری نیز در سفر هفته گذشته به گلستان تاکید کرد: حمایت از توسعه پرورش شتر در استان گلستان یکی از اولویت‌های این معاونت است.

    محمدابراهیم حسن‌نژاد اظهار کرد: پروژه توسعه پرورش شتر و ایجاد زنجیره آن در استان گلستان با اولویت توسعه اکولوژیک شتر، تعریف شود و این معاونت هم از اجراییی شدن آن حمایت خواهد کرد.

    یکی از محققان مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان هم با اشاره به تنوع محصولات و ارزش افزوده بالای شترداری، گفت: شیر شتر به عنوان یک غذای فراسودمند شناخته می‌شود و در صورت ایجاد زیرساخت‌های مناسب فرآوری و بسته‌بندی، می‌تواند به یکی از محصولات صادراتی استان تبدیل شود.

    غلامعلی هلاکو به ایرنا اظهار کرد: گوشت شتر، روغن کوهان، کرک و حتی برخی فرآورده‌های جانبی این حیوان نیز دارای ارزش اقتصادی هستند و توسعه صنایع وابسته می‌تواند فرصت‌ شغلی متعددی ایجاد کند.

    وی معتقد است: ایجاد کارخانه‌های کوچک فرآوری شیر شتر، توسعه صنایع بسته‌بندی گوشت، تشکیل تعاونی‌های تخصصی شترداران، تامین نهاده‌های موردنیاز و گسترش آموزش‌های فنی از جمله اقداماتی است که می‌تواند مسیر توسعه پایدار این حوزه را هموار کند.

    بیشترین شترهای پرورشی در استان گلستان از نژاد شیری ترکمن و یک کوهانه بوده و از قابلیت شیردهی فراوان برخوردارند و به گفته کارشناسان،دوره شیردهی این حیوان بیش از یک سال است که به طور میانگین هر نفر شتر در این مدت یک تن شیر تولید می‌کند.

    مصرف شیر شتر در بین مردم استان گلستان طرفداران زیادی دارد.

    نویسنده: علی اصغر تیموریان
    منبع: ایرنا

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *