×
×

مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد
برداشت بیش‌از ۳تن زعفران‌خشک

  • کد نوشته: 30514
  • ۱۴۰۰-۰۲-۰۱
  • ۰
  • به گزارش بازار کسب و کار به نقل از ایرنا، اکبر شیخ علیشاهی روزسه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا سطح زیرکشت این گیاه دارویی را در سال گذشته ۹۰۹ هکتار ذکر کرد و افزود: ۶۶۳ هکتار آن بارور است که متوسط محصول در هر هکتار چهار کیلوگرم و در برخی مزارع ۵.۵ تا ۶ کیلوگرم نیز برداشت شد.
    برداشت بیش‌از ۳تن زعفران‌خشک
  • تبلیغ هدفمند

    مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد با تاکید بر استفاده از شیوه های آبیاری نوین در صرفه جویی آب و بهبود راندمان تولید، گفت: سال ۹۹ کشاورزان استان سه تن و ۱۴۶ کیلوگرم محصول زعفران خشک برداشت کردند که نسبت به سال ۱۳۹۸، ۳۴۶ کیلوگرم افزایش دارد.

    برداشت بیش‌از ۳تن زعفران‌خشک
    برداشت بیش‌از ۳تن زعفران‌خشک
    برداشت بیش‌از ۳تن زعفران‌خشک

    به گزارش بازار کسب و کار به نقل از ایرنا، اکبر شیخ علیشاهی روزسه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا سطح زیرکشت این گیاه دارویی را در سال گذشته ۹۰۹ هکتار ذکر کرد و افزود: ۶۶۳ هکتار آن بارور است که متوسط محصول در هر هکتار چهار کیلوگرم و در برخی مزارع  ۵.۵ تا ۶ کیلوگرم نیز برداشت شد.

    شیخ علیشاهی سطح زیرکشت زعفران در شهرستان بهاباد را ۴۱۸ هکتار، ابرکوه ۱۱۲ هکتار ، تفت ۱۰۹ هکتار، بافق ۷۷ هکتار ، مهریز ۷۵ هکتار ذکر کرد و یادآور شدکه کمترین آن با هشت هکتار مربوط به شهرستان یزد است.

    یزد جایگاه ششم تولید زعفران را در کشور دارد

    وی با اشاره به اینکه در هر هکتار مزارع زعفران زمینه اشتغال مستقیم یک نفر فراهم است، تصریح کرد: زعفران تولیدی استان به دلیل شرایط آب و هوایی و خاک مناسب از کیفیت بالایی برخوردار است و یزد در میان استان های تولید کننده این محصول در جایگاه ششم دارد.

    این مسوول باغبانی استان یزد یادآورشد: زعفران از جمله گیاهان کم آبخواه با بازدهی هفت‌ساله است که برای بازدهی مجدد آن ، باید پس از هفت سال پیاز گیاه را جابه‌جا کرد.

    وی بابیان اینکه افزون بر چهار هزار خانوار کشاورز در تولید زعفران فعالیت دارند، یادآور شد: زمان کشت این گیاه شهریورماه است و با توجه به شرایط آب و هوایی کاربرداشت محصول از نیمه دوم آبان ماه در برخی مناطق استان آغاز می شود و تا اواخر آذرماه ادامه دارد.

    سطح اراضی قابل کشت استان ۱۷۳ هزار هکتار است که به دلیل کاهش بارندگی ، تغییر شیوه کشت ، توسعه گیاهان کم آبخواه و استفاده از آب مجازی در این حوزه هم اکنون ۱۱۲ هزار هکتار اراضی آن کشت می شود .

    از این میزان ۳۰ هزار و ۳۵۴ هکتار (معادل ۲۹ درصد) محصولات زراعی و  ۸۰ هزار و۲۶۱هکتار (معادل ۷۱ درصد) به کشت محصولات باغی و ۲ هزار هکتار نیز به کشت محصولات گلخانه ای اختصاص دارد .

    بخش عمده درآمد کشاورزان مربوط به باغبانی و کشت پسته، انار، زردآلو ، زعفران و گیاهان دارویی ، بادام ، انگور، زیتون وخرماست که ۵۹۵ هزار تن تولیدات محصول زراعی، ۲۸۲ هزار و۴۵۹ تن محصولات باغی ، ۵۸۵ هزار تن محصولات گلخانه ای و ۴۳۳ هزار تن محصولات دامی در مجموع یک میلیون و ۸۹۶ هزار تن تولید محصول حاصل تلاش و اشتغال مستقیم ۱۱۷ هزار و ۸۰۰ کشاورز، دامدار و بهره بردار استان است.

    یزد با ۷۳ هزار هکتار وسعت و یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در منطقه گرم و خشک ناحیه مرکزی ایران قرار دارد  و  از مناطق کم باران کشور است، ۸۷ درصد جمعیت آن در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی می کنند.

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *