گرگان - ایرنا - فرماندار بندرترکمن گفت: محیط‌بانان گلستانی در بیستمین روز عملیات جمع آوری لاشه پرندگان تلف شده، هزار و ۸۱۴ قطعه پرنده مرده را از ساحل و مناطق باتلاقی این شهرستان در شرق خلیج گرگان جمع‌آوری کردند.
×
×
جمع‌آوری لاشه هزار و ۸۱۴ پرنده از خلیج گرگان
  • تبلیغ هدفمند

    فرماندار بندرترکمن گفت: محیط‌بانان گلستانی در بیستمین روز عملیات جمع آوری لاشه پرندگان تلف شده، هزار و ۸۱۴ قطعه پرنده مرده را از ساحل و مناطق باتلاقی این شهرستان در شرق خلیج گرگان جمع‌آوری کردند.

    جمع‌آوری لاشه هزار و ۸۱۴ پرنده از خلیج گرگان

    سیدصادق شیرنگی گفت : لاشه های جمع آوری شده شامل هزار و ۷۲۹ قطعه چنگر ، ۱۰ قطعه فلامینگو، ۳۰ قطعه کشیم، ۳۰ قطعه مرغابی، هشت قطعه باکلان، پنج قطعه تنجه و ۲ قطعه آبچلیک بود.

    وی با اشاره به عزم جدی دولت برای لایروبی کانال های منتهی به این اکوسیستم آبی تاکید کرد که از سال آینده با بهبود وضع کمی و کیفی آب خلیج گرگان، مرگ و میر پرندگان مهاجر در خلیج گرگان و میانکاله متوقف شود.

    وی بیان کرد: از پنج اسفند تاکنون افزون بر هفت هزار قطعه انواع پرنده مهاجر تلف‌شده در بندرترکمن جمع آوری و در مکان‌های امن و دور از مراکز مسکونی به صورت بهداشتی دفن شد.

    سازمان دامپزشکی به‌عنوان مرجع تشخیص بیماری‌های حیات‌وحش با انجام نمونه‌برداری و آزمایش مختلف ویرس شناسی، سم شناسی و میکروبی، علت مرگ‌ومیر پرندگان را بیماری بوتولیسم اعلام کرده است.

    تلفات مشکوک پرندگان مهاجر تالاب میانکاله از نهم بهمن ماه امسال مشاهده و همچنان ادامه دارد.

    کارشناسان معتقدند علت شکل‌گیری بوتولیسم در خلیج گرگان دلایل مختلفی دارد که کودهای شیمیایی و نفوذ سموم به پهنه آبی خلیج گرگان ناشی از سیل پارسال گلستان و بارندگی فراوان سال گذشته مازندران از جمله آن است.

    تاکنون افزون بر ۳۰ هزار قطعه پرنده با همکاری نیروهای محیط زیست گلستان و مازندران، دامپزشکی، کانون شکار و همیاران محلی از خلیج گرگان جمع‌آوری و به‌صورت بهداشتی دفن شد.

    بر اساس اطلاعیه رسمی دامپزشکی، کاهش کمیت و کیفیت آب خلیج گرگان از علل اثر بخش در ایجاد بوتولیسم در این پهنه آبی است.

    پناهگاه حیات‌وحش و ذخیره‌گاه زیست‌کره میانکاله در جنوب دریای خزر و در محدوده جغرافیایی استان‌های گلستان و مازندران واقع شده است.

    خلیج گرگان از لحاظ اقتصادی و اکولوژیکی دارای اهمیت بوده و در تکثیر آبزیان، ماهیان استخوانی و غضروفی و جذب پرندگان مهاجر زمستانی نقش مهمی دارد.

    نویسنده: فاطمه دادمحمدخانی
    منبع: بازار کسب کار آنلاین

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *