×
×

مدیرکل بیمه سلامت استان گلستان
هم‌افزایی برای عدالت درمانی؛ گلستان به دنبال گسترش چتر بیمه سلامت

  • کد نوشته: 60546
  • ۱۴۰۴-۰۸-۱۱
  • ۰
  • گلستان - گرگان - مهدی تقوی - بازار کسب و کار | همزمان با هفته بیمه سلامت، مجموعه‌ای از نشست‌های تخصصی و هم‌اندیشی میان مدیرکل بیمه سلامت گلستان با دبیر شورای راهبردی استانداری و مدیران دستگاه‌های حمایتی استان برگزار شد؛ نشست‌هایی که هدف آن‌ها یافتن راهکارهای نو برای ارتقای خدمات بیمه‌ای، حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و رفع چالش‌های هم‌پوشانی بیمه‌ای عنوان شد...
    هم‌افزایی برای عدالت درمانی؛ گلستان به دنبال گسترش چتر بیمه سلامت
  • تبلیغ هدفمند

    به گزارش خبرنگار بازار کسب و کار در هفته‌ای که به نام بیمه سلامت مزین شده، گفت‌وگوها در گلستان رنگ و بوی تازه‌ای به خود گرفت. مدیرکل بیمه سلامت استان با همراهی دبیر شورای راهبردی استانداری و جمعی از مسئولان استانی، پای میز نشست‌هایی نشستند که محور اصلی آن‌ها عدالت درمانی، هم‌افزایی سازمانی و حمایت از بیماران خاص بود.

    در نخستین نشست، مدیرکل بیمه سلامت گلستان با گرامیداشت هفته بیمه سلامت، گزارشی از عملکرد یک‌ساله این اداره‌کل ارائه داد؛ گزارشی که بیشتر بر محور بیماران خاص و صعب‌العلاج تمرکز داشت.

    وی با اشاره به رسالت بیمه سلامت در پشتیبانی از اقشار کم‌درآمد گفت: هدف ما این است که هیچ بیمار گلستانی به دلیل ناتوانی مالی از درمان باز نماند.

    در ادامه، او به تشریح اقدامات بیمه سلامت برای گروه‌هایی چون بیماران مبتلا به تالاسمی، ام‌اس، هموفیلی، دیالیز و سرطان پرداخت و افزود که بخش قابل توجهی از هزینه‌های دارویی و درمانی این گروه‌ها تحت پوشش بیمه سلامت است.

    این سخنان با استقبال دبیر شورای راهبردی استانداری همراه شد؛ وی با تمجید از اقدامات انجام‌شده، تأکید کرد که همکاری میان نهادهای اجرایی باید به‌گونه‌ای باشد که خدمات بیمه‌ای و درمانی با سرعت و دقت بیشتری به دست مردم برسد.

    در این نشست همچنین بر لزوم به‌روزرسانی فرایندهای بیمه‌ای و دیجیتالی‌سازی خدمات تأکید شد تا مراجعه‌کنندگان بتوانند با سهولت بیشتری از مزایای بیمه بهره‌مند شوند.

    مدیرکل بیمه سلامت نیز تشکیل «کمیته مشترک» میان اداره‌کل بیمه سلامت و شورای راهبردی استانداری را اقدامی عملی برای یافتن راهکارهای نو و بومی جهت توسعه خدمات بیمه‌ای اعلام کرد.

    او گفت: تجربه نشان داده است که همکاری‌های استانی می‌تواند نتایجی ملموس‌تر از طرح‌های ملی داشته باشد، چرا که هر استان نیازها و چالش‌های خاص خود را دارد.

    به گفته کارشناسان حوزه سلامت، تشکیل چنین کمیته‌هایی می‌تواند به طراحی مدل‌های منطقه‌ای بیمه‌ای کمک کند که با شرایط بومی هماهنگ‌تر است و از هدررفت منابع جلوگیری می‌کند.


    کارشناسان بر این باورند که تقویت همکاری میان بیمه سلامت و نهادهای حمایتی می‌تواند مسیر عدالت درمانی را در استان گلستان هموارتر کند، اما موانع مالی، کمبود منابع و ناهماهنگی میان دستگاه‌ها همچنان از دغدغه‌های اصلی در اجرای سیاست‌های حمایتی است.


    اما آن‌سوی ماجرا، برخی تحلیلگران نسبت به نبود منابع مالی پایدار برای تداوم این طرح‌ها هشدار می‌دهند. آنان معتقدند که هرچقدر هم تصمیمات در سطح استان درست و کارشناسی باشد، بدون پشتوانه مالی، اجرای مؤثر نخواهد داشت.

    در نشست دیگری به مناسبت هفته بیمه سلامت، مدیرکل بیمه سلامت گلستان با مدیران کل بهزیستی، آموزش و پرورش و تأمین اجتماعی به گفت‌وگو نشست؛ نشستی که محور آن توسعه خدمات بیمه‌ای برای اقشار آسیب‌پذیر بود.

    مدیرکل بیمه سلامت در این جلسه، بر نقش همکاری‌های بین‌بخشی تأکید کرد و گفت: هیچ نهادی به‌تنهایی نمی‌تواند عدالت بیمه‌ای را محقق کند. باید همه دستگاه‌های حمایتی، آموزشی و درمانی هم‌افزا عمل کنند.

    مدیرکل بهزیستی استان نیز در سخنانی از چالش‌های موجود در هم‌پوشانی بیمه‌ای سخن گفت و خواستار ایجاد سامانه‌ای مشترک برای تبادل داده‌ها میان سازمان‌ها شد.

    نماینده آموزش و پرورش نیز با اشاره به نقش سلامت در کیفیت آموزش، پیشنهاد کرد تا بیمه سلامت طرح‌های ویژه‌ای برای دانش‌آموزان کم‌برخوردار تدوین کند.

    مدیرکل تأمین اجتماعی استان نیز با تأکید بر اهمیت هماهنگی میان صندوق‌های بیمه‌ای افزود: «تعدد بیمه‌ها نباید باعث سردرگمی مردم شود؛ لازم است مرزبندی‌ها مشخص و خدمات یکپارچه شود.»

    در پایان نشست، تصمیم گرفته شد کارگروهی تخصصی میان این نهادها برای تدوین «نقشه راه مشترک بیمه‌ای» تشکیل شود.

    کارشناسان حوزه سیاست‌گذاری اجتماعی معتقدند که چنین تصمیماتی در صورت اجرا می‌تواند گامی در جهت تحقق عدالت درمانی و کاهش هزینه‌های خانوار باشد.

    با این حال، برخی از مردم همچنان نسبت به پیچیدگی‌های اداری و بروکراسی موجود در فرآیند دریافت خدمات بیمه‌ای گلایه دارند. یکی از شهروندان گرگانی در گفت‌وگو با خبرنگار بازار کسب‌وکار گفت: گاهی برای یک داروی خاص باید چندین بار بین بیمه و داروخانه رفت‌وآمد کنیم، امیدواریم وعده‌ها به عمل تبدیل شود.

    از نگاه اقتصادی نیز، افزایش هزینه‌های دارو و درمان بدون تناسب با سطح درآمدها، فشار مضاعفی بر بیماران وارد کرده است؛ موضوعی که اهمیت نقش بیمه‌ها را دوچندان می‌کند.

    کارشناسان اقتصادی می‌گویند بیمه سلامت با مدیریت هدفمند منابع می‌تواند نقش مهمی در کنترل هزینه‌های درمانی و کاهش پرداخت از جیب مردم ایفا کند.

    در مقابل، برخی صاحب‌نظران اجتماعی هشدار می‌دهند که بدون شفاف‌سازی فرآیندها و افزایش نظارت عمومی، گسترش خدمات بیمه‌ای ممکن است با اتلاف منابع همراه شود.

    در مجموع، برگزاری این نشست‌ها در هفته بیمه سلامت را می‌توان نشانه‌ای از عزم مسئولان برای بازنگری در ساختار بیمه‌ای استان دانست؛ تلاشی که اگر با پشتوانه کارشناسی و بودجه کافی همراه شود، می‌تواند به الگوی موفقی در سطح ملی تبدیل گردد.

    نکته قابل تأمل بازار کسب‌وکار:

    بخش سلامت و بیمه از ارکان اصلی اقتصاد اجتماعی محسوب می‌شود و هرگونه ناکارآمدی در آن، اثر مستقیم بر بهره‌وری نیروی کار دارد.

    ایجاد هم‌افزایی میان بیمه سلامت، بهزیستی و تأمین اجتماعی می‌تواند از موازی‌کاری و اتلاف منابع جلوگیری کند.

    شفاف‌سازی فرایندهای بیمه‌ای و تسهیل دسترسی مردم، به بهبود اعتماد عمومی و کاهش هزینه‌های پنهان نظام درمانی منجر می‌شود.

    تجربه گلستان در تشکیل کارگروه‌های مشترک، می‌تواند الگویی برای سایر استان‌ها در مسیر تحقق عدالت درمانی و بهبود کسب‌وکارهای مرتبط با خدمات سلامت باشد.

    نویسنده: مهدی تقوی
    منبع: بازار کسب کار آنلاین

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *