×
×

تولیت مسجد جمکران
وحدت گلستان در روزهای جنگ و آتش

  • کد نوشته: 61012
  • ۱۴۰۴-۰۸-۲۷
  • ۰
  • گلستان - تهران - نرگس حسین زاده - بازار کسب و کار | در روزهایی که آژیر خطر آسمان ایران را شکافت و دشمن با جنگ سخت و عملیات روانی تلاش کرد میان دل‌های مردم شکاف بیندازد، گلستان با حضور هم‌دلانه شیعه و سنی و همراهی اقوام مختلفش ثابت کرد این سرزمین، حتی در دل آتش هم بر محور وحدت می‌ایستد و ایمان و وطن‌دوستی مردمش، سدی محکم‌تر از هر پدافند و موشکی است...
    وحدت گلستان در روزهای جنگ و آتش
  • تبلیغ هدفمند

    به گزارش خبرنگار بازار کسب و کار در روزهایی که صدای آژیر خطر آسمان ایران را لرزاند و دشمن با جنگ سخت و عملیات روانی تلاش کرد میان دل‌های مردم شکاف بیندازد، گلستان با هم‌دلی شیعه و سنی و همراهی اقوام مختلفش ثابت کرد این سرزمین، حتی در دل آتش هم بر محور وحدت می‌ایستد و ایمان و وطن‌دوستی مردمش، سدی محکم‌تر از هر پدافند و موشکی است.

    حجت‌الاسلام والمسلمین سید علی اکبر اجاق‌نژاد، تولیت مسجد جمکران، در رویداد «جام رسانه امید» گفت: بسیج در سال ۱۳۵۸ به فرمان امام خمینی (ره) و با حکمت الهی تأسیس شد و ریشه‌دار و محکم در تاریخ است. و ادامه داد امام (ره) با پیروی از پیامبر اسلام و اهل بیت، بنیان این نهاد را پایه‌گذاری کرد و هدف آن دفاع از دین، انقلاب و ملت است.

    اجاق‌نژاد تصریح کرد: بسیج، نماد بصیرت، ولایت‌پذیری و مردم‌باوری است و بسیجیان بدون توجه به گرایش‌های سیاسی، همواره در خدمت ملت و نظام هستند. وی نمونه‌هایی از این روحیه را در شهیدانی چون حاج قاسم سلیمانی، شهید حججی و شهید صیاد شیرازی ذکر کرد که وفاداری و بصیرت بسیجیان را نشان می‌دهند.

    تولیت مسجد جمکران افزود: بسیج در تمامی عرصه‌ها از جمله دفاع مقدس، امنیت، کمک‌های مردمی، سازندگی و مقابله با حوادث طبیعی نقش فعال دارد و با رویکردی انسانی و مردمی، در کنار دولت‌ها و نهادها، برای حل مشکلات کشور تلاش می‌کند.

    وی ادامه داد: بسیج متعلق به همه ملت است و نماد اقتدار و عظمت ایران اسلامی است. و تأکید کرد که برنامه‌های هفته بسیج، با هدف تقویت روحیه مقاومت، بصیرت و همبستگی ملی برگزار می‌شوند و امسال، به دلیل همزمانی با ایام شهادت و فاطمیه، با رویکرد وحدت و تقویت روحیه جهادی و انقلابی طراحی شده‌اند.

    از جمله برنامه‌ها، زیارت خانواده‌های شهدا، تفقه در دین و برگزاری مسابقات و مراسم مختلف است. شعارهای هفته امسال بر محور بصیرت، خودباوری، هویت ملی، جهاد، پیشرفت و اتحاد استوار است و با حضور گسترده مردم و عشایر برگزار می‌شود که نشان‌دهنده عمق باور و ارادت ملت ایران به ارزش‌های انقلاب و امام راحل است.

    تولیت مسجد جمکران همچنین از اختتامیه جامعه رسانه عمومی، نشست‌های خبری استانی، دیدار با علمای اعلام و برگزاری مراسم در یادمان شهدای شلمچه با شعار «یا فاطمه الزهرا» خبر داد و گفت: افتتاحیه برنامه‌های هفته، نماد شروع فعالیت‌های فرهنگی و انقلابی است که با روحیه جهادی و انقلابی برگزار می‌شود.


    گلستان در دل بحران نشان داد زیبایی ایران در کنار هم بودن رنگ‌هاست؛ وحدتی که نه با شعار، بلکه با خون شهدا و ایستادگی مردم معنا شده است.


    در نخستین شب آژیر خطر، مادری در گرگان دستان فرزندانش را محکم گرفت و گفت: «نترسید… ما همیشه کنار هم بودیم.» مردم گلستان فهمیدند جنگ فقط در آسمان نیست؛ در دل‌ها هم آغاز شده و ایمان، سنگر استواری برای مقابله با دشمن می‌شود.

    در گنبدکاووس، پیرمرد ترکمن کنار نوه‌اش ایستاده بود و پرچم ایران را که از دوران دفاع مقدس نگه داشته بود، بر سر در خانه نصب کرد. لبخند آرامش‌بخش او، نشان از مقاومت قلب‌های مردم داشت: دشمن اگر می‌خواهد دل ما را بلرزاند، باید بداند که این دل‌ها با خون شهدا محک خورده است.

    در همان شب، در همه محله‌های شیعه و سنی گلستان، چراغ‌ها روشن ماندند؛ نه از ترس، بلکه برای اینکه امید خاموش نشود. مردم متوجه شدند آزمونی تازه آغاز شده: آزمونِ وحدت، بصیرت و وفاداری به وطن.

    جنگ دوازده‌روزه ایران با رژیم صهیونیستی، آزمونی برای سنجش تاب‌آوری اجتماعی و همبستگی ملی بود.

    گلستان، با تنوع قومیتی‌اش، زیر ذره‌بین رسانه‌ها قرار گرفت. همه می‌پرسیدند آیا این استان مانند گذشته، دیوار وحدت خود را حفظ خواهد کرد؟

    در سخت‌ترین لحظات، آنچه مشاهده شد، افتخار به هم‌سرنوشتی بود؛ مردمی که یاد گرفته‌اند تفاوت‌ها، ثروت اجتماعی‌اند نه تهدید.

    بیش از ۴ هزار شهید از گلستان، روایت پرشکوهی است از همراهی این سرزمین با آرمان‌های انقلاب و دفاع از ایران. بیش از ۶۰۰ شهید اهل سنت، سند زنده‌ای از وحدت واقعی هستند.

    کارشناسان اجتماعی معتقدند این آمار نشان می‌دهد همزیستی در گلستان ظاهری نیست؛ ریشه در باورها و تاریخ دارد.

    در روزهای آتش و دود، مساجد و تکایا، پناهگاه دل‌های مضطرب شدند. شیعه و سنی، در یک صف دعا نشستند و برای آرامش کشور دست به آسمان بردند.

    وقتی حمله هوایی ناجوانمردانه به تهران رخ داد، چشم‌ها به نام‌هایی روشن شد که از گلستان برخاسته بودند؛ نام‌هایی که امنیت مردم را با خون خود امضا کردند.

    شهیدان طاها گرایلو، علیرضا پهلوان و امید گوکلانی، دلاورانی از گلستان، در صف مقدم دفاع از وطن ایستادند.

    سرباز شهید اهل سنت، امیرحسین دوگونچی، افتخاری تازه برای تاریخ وحدت در گلستان نوشت.

    مادران این شهدا، هرچند متفاوت در مذهب، اما یکسان در عظمت قلب گفتند: «فرزند ما برای ملت ایران رفت.»

    تحلیلگران می‌گویند دشمن در این جنگ، بیشتر از موشک‌ها، روی عملیات روانی سرمایه‌گذاری کرد تا جامعه را دچار بی‌اعتمادی کند.

    اما حضور جوانان ترکمن در امداد و مشارکت مردم شیعه در حمایت از خانواده‌های اهل سنت نشان داد دشمن اشتباه کرده است.

    در گفت‌وگو با شهروندان، یک جوان اهل سنت از آق‌قلا گفت: «ایرانی بودن فقط یک شناسنامه نیست؛ یک تعهد است.»

    کارشناسان اقتصادی هشدار می‌دهند که دشمن وقتی از جنگ سخت نتیجه نگیرد، جنگ اقتصادی را تشدید می‌کند؛ جایی که مدیریت هوشمندانه ضروری است.

    در برخی بازارهای گلستان، التهاب و افزایش مقطعی قیمت‌ها مشاهده شد؛ بسیاری نگران‌اند که فشار اقتصادی به شکاف اجتماعی تبدیل شود.

    مردم خواستار حمایت معیشتی و نظارت قوی بر بازار هستند تا سودجویان از شرایط سوءاستفاده نکنند.

    امید و نگرانی در کنار هم جریان دارد؛ امید به مقاومت ملی و نگرانی از بی‌ثباتی اقتصادی.

    کارشناسان فرهنگی معتقدند: وحدت باید تبدیل به فرهنگ دائمی شود؛ نه واکنشی مقطعی به بحران‌ها.

    گلستان ظرفیت الگوی همگرایی در سطح ملی را دارد؛ به شرط آنکه عدالت در توسعه و خدمات برابر برای همه شهرستان‌ها و اقوام اجرا شود.

    فعالان اجتماعی می‌پرسند: آیا همزیستی زیبا در بحران، در روزهای آرام هم حفظ خواهد شد؟

    پاسخ مردم روشن است: اگر مسئولان همراه ما باشند، ما همیشه کنار هم هستیم.

    نشست‌های مردمی پیشنهاداتی برای افزایش سرمایه اجتماعی ارائه کردند؛ از مشارکت جوانان در مدیریت محلی تا پروژه‌های مشترک فرهنگی و اقتصادی.

    گلستان می‌داند وحدت، نیازمند مراقبت مداوم است؛ هر بی‌عدالتی ترک کوچکی بر این دیوار محکم ایجاد می‌کند.

    مردم باور دارند: دشمن از همین وحدت می‌ترسد؛ بیش از هر سلاحی.

    وقتی رهگذری از کنار مزار شهدا در گرگان یا گنبد می‌گذرد، می‌بیند روی سنگ‌ها دو کلمه حک شده: «مدافع وطن». نه مذهب نوشته‌اند، نه قومیت؛ فقط وطن.

    یک مادر شهید ترکمن کنار مزار پسرش زیر لب گفت: پسرم رفت تا همسایه شیعه‌مان آرام بخوابد.»این جمله، قصه واقعی گلستان است.

    روزی که آرامش کامل بازگردد، تاریخ خواهد نوشت: گلستان در دل آتش هم گلستان ماند… چون مردمش یاد گرفتند اگر کنار هم بایستند، هیچ دشمنی جرأت نگاه چپ به ایران ندارد.

    نویسنده: نرگس حسین زاده
    منبع: بازار کسب کار آنلاین

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *