×
×

مدیر کل امور مالیاتی گلستان
گلستان؛ مشارکت مردم در مالیات پروژه‌ها را جان دوباره داد

  • کد نوشته: 61355
  • ۱۴۰۴-۰۹-۱۳
  • ۰
  • گلستان - گرگان - حمیدرضا محمدیاری - بازار کسب و کار | مدیرکل امور مالیاتی گلستان با تشریح عملکرد این مجموعه در پنج بخش، از رشد چشمگیر مشارکت مردم در طرح‌های عمرانی، جهش درآمدهای ارزش افزوده، همکاری گسترده مودیان مالیاتی و شناسایی پرونده‌های مهم فرار مالیاتی خبر داد...
    گلستان؛ مشارکت مردم در مالیات پروژه‌ها را جان دوباره داد
  • تبلیغ هدفمند

    قربان حاجی‌مشهدی، مدیرکل امور مالیاتی گلستان، در گفت‌وگو با موسسه مطبوعاتی بازار کسب‌وکار با تبریک روز حسابدار، از همراهی رسانه‌ها و مردم استان قدردانی کرد و گفت بخش زیادی از موفقیت‌های امسال نتیجه مشارکت و اعتماد مردم بوده است.

    نشان‌دار کردن مالیات؛ وقتی مردم خودشان پروژه‌ها را انتخاب می‌کنند

    او در توضیح طرح «نشان‌دار کردن مالیات» گفت این طرح به مردم امکان می‌دهد مالیات پرداختی‌شان مستقیماً برای تکمیل پروژه‌هایی هزینه شود که خودشان انتخاب می‌کنند.

    حاجی‌مشهدی افزود: در سال گذشته ۱۱۲ میلیارد تومان از مالیات مردم برای ۴۶ پروژه هزینه شد و امسال هم ۱۴۱ میلیارد تومان برای ۲۳ پروژه جدید اختصاص یافته است.

    به گفته او، ۵ هزار و ۴۲۶ نفر از مردم امسال در این طرح مشارکت داشتند و حدود ۳۱ درصد هزینه پروژه‌ها تأمین شد. بیمارستان گالیکش، جاده بندرترکمن و مدرسه کارگاهی پسران گرگان بیشترین حمایت مردمی را جذب کردند.

    عوارض ارزش افزوده؛ پولی که برمی‌گردد و خرج شهرها می‌شود

    مدیرکل امور مالیاتی گفت یکی از بخش‌های مهم درآمد استان، عوارض ارزش افزوده است؛ پولی که پس از دریافت، مستقیماً به شهرها و روستاها برمی‌گردد.

    او با اشاره به عملکرد امسال افزود: در هشت‌ماهه نخست سال، ۷۶۵ میلیارد تومان به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌ها واریز شد. از این مبلغ، ۴۱۶ میلیارد تومان سهم شهرداری‌ها و ۳۴۰ میلیارد تومان سهم دهیاری‌ها بوده است.

    شهرداری گرگان با ۱۴۳ میلیارد تومان و گنبدکاووس با ۶۰ میلیارد تومان بیشترین سهم را دریافت کرده‌اند.

    درآمدهای مالیاتی؛ سهم گلستان کمتر شد، اما مردم همراهی کردند

    حاجی‌مشهدی گفت طبق قانون بودجه، درآمد مالیاتی استان برای سال جاری ۶ همت تعیین شده است که این عدد با پیگیری نمایندگان استان از رقم اولیه کمتر شد.

    او توضیح داد: ما باید تا پایان هشت‌ماهه حدود ۴ همت درآمد کسب می‌کردیم اما با توجه به تعطیلی‌های ناشی از جنگ ۱۲ روزه، حدود ۹۰ درصد این هدف یعنی ۳.۶ همت محقق شد.

    مدیرکل امور مالیاتی ابراز امیدواری کرد با همراهی مردم، اصناف و دستگاه‌ها تا پایان سال کل درآمد استان محقق شود.


     قربان حاجی‌مشهدی با نگاهی انتقادی به روندهای گذشته، صریح‌تر از همیشه درباره فاصله میان مردم و نظام مالیاتی سخن گفت؛ فاصله‌ای که به‌گفته او نتیجه سال‌ها بی‌توجهی به واقعیت‌های معیشتی و فشارهای انباشته بر کسب‌وکارهاست. او تأکید کرد دوره تصمیمات پشت درهای بسته باید پایان یابد و سیاست‌گذاری‌ها زمانی اعتبار پیدا می‌کنند که مردم احساس کنند نه فقط باید مالیات بدهند، بلکه حق شنیده شدن، مطالبه‌گری و شفافیت واقعی دارند. حاجی‌مشهدی وعده داد مسیر تازه‌ای در پیش است؛ مسیری که اگر درست اجرا شود می‌تواند اعتماد فرسوده را ترمیم کند و اگر نشود، شکاف موجود عمیق‌تر خواهد شد.


    سهم سلامت مردم از مالیات

    در بخش دیگری از گزارش، حاجی‌مشهدی درباره سهم یک‌درصدی وزارت بهداشت از مالیات ارزش افزوده گفت: سال گذشته بیش از ۲۴۰ میلیارد تومان برای هزینه در حوزه سلامت استان پرداخت شد و امسال نیز در هشت‌ماهه نخست ۱۷۱ میلیارد تومان دیگر به وزارت بهداشت واریز شده است.

    مبارزه با فرار مالیاتی؛ حق مردم است که مالیات عادلانه باشد

     

     

    او یکی از مهم‌ترین بخش‌های کار خود را مبارزه با فرار مالیاتی دانست و گفت: در دو سه سال اخیر بیش از ۱۵ همت فعالیت مشکوک به فرار مالیاتی شناسایی شده و در یک پرونده مهم، فراری به ارزش ۲ همت در حال رسیدگی است.

    وی تأکید کرد: افزایش درآمد استان به هیچ‌وجه از فشار بر مودیان سالم و کسب‌وکارهای فعال به‌وجود نیامده؛ بلکه از جلوگیری از بی‌عدالتی مالیاتی و شناسایی بیش از ۵۰ هزار مودی جدید بوده است.

    از اول دی؛ فاکتورهای کاغذی دیگر معتبر نیست

    حاجی‌مشهدی در بخش آموزشی گزارش گفت: از اول دی ۱۴۰۴، فاکتورهای کاغذی برای پذیرش اعتبار مالیاتی قابل قبول نیست و مودیان باید همه معاملات خود را با صورت‌حساب الکترونیکی ثبت کنند.

    او افزود: بخش زیادی از معافیت‌های مالیاتی فقط وقتی قابل استفاده هستند که مودی در سامانه مودیان ثبت‌نام کرده و صورت‌حساب الکترونیکی صادر کند. در غیر این صورت معافیت اعمال نخواهد شد.

    وی اعلام کرد: شرکت‌های معتمد مالیاتی در ورودی اداره کل امور مالیاتی گرگان مستقر شده‌اند تا آموزش‌ها و خدمات لازم را به مردم ارائه دهند.

    قدردانی پایانی از مودیان و رسانه‌ها

    مدیرکل امور مالیاتی در پایان از تمام مودیانی که به‌موقع اظهارنامه و مالیات خود را پرداخت کرده‌اند قدردانی کرد و گفت: اگر امروز پروژه‌ها تکمیل می‌شود و شهرها رونق گرفته، نتیجه همکاری مردم، تلاش همکاران ما و همراهی رسانه‌هایی مثل بازار کسب‌وکار است.

    نویسنده: مهندس حمیدرضا محمدیاری
    منبع: بازار کسب کار آنلاین

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *