معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی تربت جام میزان جوجهریزی در مرغداریهای این شهرستان را از ابتدای امسال تاکنون هفت میلیون و ۹۱۰۰ قطعه ذکر کرد و گفت: به رغم شیوع بیماری کووید-۱۹ در این شهرستان با مدیریت مناسب پرورش دهندگان جوجه این میزان جوجهریزی نسبت به سال گذشته کاهش نداشته است.
باقر خدادادی با اشاره به وجود ۱۰۷ مرغداری در این شهرستان افزود: از این تعداد در حال حاضر ۱۰۵ واحد فعال است که ظرفیت هر دوره جوجه ریزی در آنها یک میلیون و ۸۹۴ هزار قطعه است.
وی ادامه داد: سالانه به طور متوسط چهار دوره جوجهریزی در مرغداریهای تربت جام انجام میشود و به طور میانگین در هر سال افزون بر ۱۷ تن و ۵۰۰ کیلوگرم گوشت مرغ در این منطقه تولید میشود.
معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی تربت جام گفت: طی چند سال گذشته این شهرستان یکی از قطبهای تولید گوشت مرغ در استان خراسان رضوی بوده است.
خدادادی افزود: هر دوره جوجه ریزی ۴۵ تا ۵۰ روز طول میکشد که در صورت رعایت ضوابط بهداشتی و فاصله زمانی بین دو دوره، مجوز جوجهریزی واحدهای مرغداری برای دوره بعد صادر میشود و با فعال شدن سامانه پایش و مراقبت از بیماریهای طیور، تمام فرایند مراحل پرورش شامل جوجه ریزی، واکسیناسیون، بروز بیماری و درمان در این سامانه ثبت میشود.
وی ادامه داد: با توجه به نبود کشتارگاه طیور در این شهرستان مرغ های پرورش یافته برای کشتار به سایر کشتارگاههای استان ارسال و بخشی از آنها وارد چرخه مصرف در شهرستان تربت جام میشود.
معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی تربت جام گفت: این تعداد مرغداری زمینه اشتغال افزون بر ۳۰۰ نفر را به صورت مستقیم در این شهرستان فراهم کرده است.
خدادادی افزود: نبود بیماریهای حاد و واگیردار طیور و بهبود مدیریت بهداشتی از مهمترین دلایل افزایش جوجه ریزی در شهرستان تربت جام است.
وی ادامه داد: اجرای سیستم مراقبت فعال و غیر فعال از واحدهای مرغداری شهرستان، صدور مجوز بهداشتی جوجه ریزی، نظارت بر فاصله زمان جوجه ریزی، نظارت بر واکسن و واکسیناسیون در واحدهای مرغداری از جمله اقدامات دامپزشکی برای پیشگیری از بیماریهای طیور در تربت جام است.
شهرستان تربت جام در ۱۶۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.
دیدگاهتان را بنویسید