×
×

سود واقعی که عاید باغداران گل محمدی در خراسان شمالی نمی شود

  • کد نوشته: 37440
  • ۱۴۰۲-۰۲-۱۶
  • ۰
  • ایسنا/خراسان شمالی رئیس انجمن گیاهان دارویی خراسان شمالی گفت: متاسفانه آن سودی که باید از ایجاد گلستان های گل محمدی عاید باغداران شود به آن ها نمی رسد. مهدی ایمانی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که در زمینه ایجاد گلستان ها نه تنها در خراسان شمالی بلکه در کشور […]

    سود واقعی که عاید باغداران گل محمدی در خراسان شمالی نمی شود
  • تبلیغ هدفمند

    ایسنا/خراسان شمالی رئیس انجمن گیاهان دارویی خراسان شمالی گفت: متاسفانه آن سودی که باید از ایجاد گلستان های گل محمدی عاید باغداران شود به آن ها نمی رسد.

    مهدی ایمانی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که در زمینه ایجاد گلستان ها نه تنها در خراسان شمالی بلکه در کشور وجود دارد این است که به ارقام گل محمدی که غرس می شود، دقت نمی کنند.

    وی بیان کرد: در واقع برخی از ارقام گل محمدی، پُر گل، پُر پَر و با میزان بالایی از اسانس هستند اما به این مسئله توجهی نمی شود و از هر رقمی از این گل، غرس می شود.

    ایمانی در پاسخ به این سوال که آیا نهال فروش ها نیز با این ارقام آشنا هستند و ارقام تفکیک شده از گل محمدی را برای فروش به واحد خود می آورند؟ بیان کرد: متاسفانه در نهال فروشی ها نیز به این مسئله توجه نمی شود و آن ها نیز آشنایی چندانی با این ارقام ندارند این در حالی است که برخی از ارقام پُر گل، پُر پَر و با میزان بالایی از اسانس همچون رقم یزد در کشور وجود دارد.

    وی ادامه داد: دلیل اینکه به این مسئله توجه نمی شود آن است که باید به دنبال شناسایی این ارقام رفت و برای تولید نهال از آن ها، قلمه زنی انجام شود که تمامی آن ها مستلزم هزینه است.

    این محقق و مدرس گیاهان دارویی در خراسان شمالی تصریح کرد: از آنجایی که تمامی ارقام گل محمدی در گلستان به صورت مخلوط کشت می شود، گل های جمع آوری شده نیز به صورت مخلوط جمع آوری می شوند که این امر یک نقص بزرگ است چراکه برخی از این گل ها پُر گل، پُر پَر و با میزان بالایی از اسانس هستند و برخی نیز نه.

    وی توضیح داد: از آنجایی که گل و غنچه های برداشت شده در کشور یا خشک می شوند و یا راهی واحد فرآوری برای عرق گیری و گلاب گیری می شود برای باغدار نیز اهمیتی برای تفکیک آن ها ندارد.

    ایمانی تاکید کرد: اما اگر چرخه فرآوری در کشور تکمیل بود و عملیات اسانس گیری وجود داشت، آن وقت برای باغدار نیز اهمیت پیدا می کرد تا پُر گل، پُر پَر و با میزان بالایی از اسانس کشت کند و گل ها را نیز به صورت مخلوط جمع آوری نکند.

    وی با اشاره به اینکه در خراسان شمالی ۴۶۰ هکتار گلستان گل محمدی وجود دارد، گفت: از این مساحت باید یک هزار و ۶۵۰ تن گل تَر و ۱۶۵۰ تن نیز گلاب تولید شود.

    رئیس انجمن گیاهان دارویی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: اما اگر به درستی فرآوری شود و از آن اسانس گرفته شود می توان ۲۵ کیلوگرم اسانس گل محمدی از گلستان های این استان تولید کرد.

    به گفته وی قیمت هر کیلوگرم اسانس در حال حاضر ۵ تا ۱۲ هزار یورو است که متاسفانه چنین درآمدی عاید باغداران این استان و کشور نمی شود.

    انتهای پیام

    برچسب ها

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *