امنیت غذایی ارتباط مستقیم با استقلال و امنیت کشور دارد
امنیت غذایی ارتباط مستقیم با استقلال و امنیت کشور دارد
به گزارش خبرنگار بازار کسب و کار در حاشیه همایش ملی فرهنگ و مدیریت جهادی امنیت غذایی رحمان یاسی اظهار داشت: با نگاه رویکرد تأمین امنیت غذایی امروز در عرصه کشاورزی، در عرصه «فراهمی غذا»، «دسترسی غذا»، «ثبات و پایداری» و «مصرف و سلامت غذا» با چالش‌های جدی مواجه‌ایم که با همت جمعی از متخصصان کشور،که در این خصوص سند مناسبی جهت تصویب در مراجع ذیربط آماده شده است.

سرویس کشاورزی – حمیدرضا محمدیاری:

مشاور عالی برنامه ریزی نماینده ولی فقیه در وزارت جهادکشاورزی گفت: یکی مهمترین موضوع‌های اساسی نظام اسلامی حوزه امنیت غذایی بوده و با استقلال و امنیت کشور رابطه مستقیم دارد.

امنیت غذایی ارتباط مستقیم با استقلال و امنیت کشور دارد

به گزارش خبرنگار بازار کسب و کار در حاشیه همایش ملی فرهنگ و مدیریت جهادی امنیت غذایی رحمان یاسی اظهار داشت: با نگاه رویکرد تأمین امنیت غذایی امروز در عرصه کشاورزی، در عرصه «فراهمی غذا»، «دسترسی غذا»، «ثبات و پایداری» و «مصرف و سلامت غذا» با چالش‌های جدی مواجه‌ایم که با همت جمعی از متخصصان کشور،که در این خصوص سند مناسبی جهت تصویب در مراجع ذیربط آماده شده است.

وی در ادامه افزود : در مرحله اجرای آن‌ چیزی که بسیاری از سندهای ملی با آن مواجه هستیم، اتخاذ نکردن تمهیدات مناسب برای اجرا و پیاده سازی آنهاست و به نظر می رسد بهره گیری از فرهنگ و مدیریت جهادی یگانه راهکار عملیاتی در این راستا، است که در گذشته قابلیت های بی نظیر خود را در پیشرفت کشور نشان داده است.
دبیر شورای سیاستگذاری همایش ملی فرهنگ و مدیریت جهادی – امنیت غذایی ادامه داد: این همایش به همت حوزه نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی و با بخش زیادی از همکاران این وزارتخانه در حال برگزاری است و با توجه به تأکید فراوان نماینده ولی فقیه در وزارتخانه، بر اثربخشی و مساله محوری همایش، تمامی کارگروه های تخصصی بر شناسایی و ارائه راهکارهای عملیاتی متمرکز شد و امید است خروجی این همایش کمک قابل قبولی به حل مسائل و مشکلات عرصه امنیت غذایی با رویکرد فرهنگ و مدیریت جهادی کند.
محورهای این همایش، توسعه روستایی و کشاورزی پایدار با فرهنگ و مدیریت جهادی، نقش فرهنگ و مدیریت جهادی در حفاظت از منابع پایه مرتبط با امنیت غذایی آسیب شناسی و راهکارهای تحقق انسجام مدیریتی در امنیت غذایی بر اساس فرهنگ و مدیریت جهادی، نقش فرهنگ و مدیریت جهادی در اصلاح الگوی مصرف و سلامت غذا توزیع شایسته و دسترسی عادلانه به غذا با فرهنگ و مدیریت جهادی، ظرفیت شناسی و راهکارهای به فعلیت رساندن ظرفیت‌های مردمی در تحقق امنیت غذایی با رویکرد جهادی و نقش فرهنگ و مدیریت جهادی در رفع موانع تولید کشاورزی است.
طبق گفته‌های یاسی، به این همایش از سراسر کشور امسال مقالات فراوانی از سوی محققان و استادان ارسال شد که ۱۵ مقاله و سه مقاله هم برای ارایه در روز پایانی همایش انتخاب شده است.
مسوول حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی گلستان گفت: به دبیرخانه این همایش از ۲۰ استان کشور ۱۴۰ مقاله در تهران و گرگان ارسال شده است.
در سال زراعی گذشته پنج میلیون و ۴۰۳ هزار تن انواع محصول به ارزش ۲۵۰ هزار میلیارد ریال در گلستان تولید شد که از این مقدار تولید چهار میلیون و ۱۰۰ هزار تن تولیدات زراعی،حدود ۷۰۰ هزار تن تولیدات دامی، ۳۴۰ هزارتن تولیدات باغی، ۲۴۰ هزار تن تولیدات جنگل و مرتع و بقیه در حوزه صید و ماهیان پرورشی بود.
در تولید ۱۵ محصول راهبردی شامل تولید دانه‌های روغنی کلزا ، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک (برنج) پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را بهره‌برداران کشاورزی گلستان در اختیار خود دارند.
افزون بر ۲۲۰ هزار بهره‌بردار کشاورزی استان گلستان دارد که در حوزه زراعی و باغی حدود ۱۵۰ هزار نفر از آنها در فعالیت داشته و بیش از ۹۰ درصد آنها خرده مالک با مدیریت حداکثر چهار هکتار زمین هستند.
گفتنی است که استان گلستان با وسعت بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت ، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع، ۴۵۲هزار هکتار جنگل، ۶۵۳ هزار هکتار زمین زراعی، ۳۲ هزار هکتار باغ و چهار میلیون واحد دامی دارد.

  • نویسنده : حمیدرضا محمدیاری
  • منبع خبر : بازار کسب کار آنلاین