×
×

رئیس اتاق بازرگانی گرگان
مرزاینچه‌برون امن‌ترین کریدور شمال-جنوب

  • کد نوشته: 54837
  • ۱۴۰۳-۱۰-۰۷
  • ۰
  • به گزارش حمیدرضا محمدیاری خبرنگار بازار کسب و کار | امیر یوسفی در جلسه شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت که با حضور دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی برگزار شد، بیان کرد : اتاق بازرگانی طبق وظایف قانونی خود به عنوان مشاور سه قوه عمل می‌کند و همواره در مواقعی که بخش خصوصی با مشکلاتی مواجه می‌شود، برای رفع آن‌ها به میدان می‌آید...
    مرزاینچه‌برون امن‌ترین کریدور شمال-جنوب
  • تبلیغ هدفمند

    رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان اظهار داشت : تحقق کامل و عملیاتی شدن منطقه آزاد اینچه‌برون مستلزم همکاری گسترده تمام دستگاه‌هاست. او با تأکید بر اهمیت این منطقه خاطرنشان کرد که اینچه‌برون به‌عنوان امن‌ترین کریدور شمال-جنوب شناخته می‌شود و تصمیم ایجاد منطقه آزاد در این مرز، اقدامی هوشمندانه و مدبرانه از سوی نظام بوده است.

    به گزارش حمیدرضا محمدیاری خبرنگار بازار کسب و کار | امیر یوسفی در جلسه شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت که با حضور دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی برگزار شد، بیان کرد : اتاق بازرگانی طبق وظایف قانونی خود به عنوان مشاور سه قوه عمل می‌کند و همواره در مواقعی که بخش خصوصی با مشکلاتی مواجه می‌شود، برای رفع آن‌ها به میدان می‌آید.

    وی در ادامه توضیح داد: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان از طریق ۱۰ کمیسیون تخصصی خود تلاش می‌کند موانع موجود بر سر راه تولیدکنندگان را برطرف کند و به بهبود شرایط کسب و کار کمک نماید.

    رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان اظهار داشت : وظیفه شورای گفتگو، بازنگری و اصلاح قوانین، مقررات و بخشنامه‌هایی است که مانع بهبود فضای کسب و کار می‌شوند.

    وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۹ جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در گلستان برگزار شده که نتیجه آن ۴۹ مصوبه بوده است. همچنین در سال گذشته، ۱۷ جلسه با ۸۹ مصوبه در این استان تشکیل شده است.

    یوسفی با تأکید بر اهمیت استراتژیک رونق منطقه آزاد اینچه‌برون در اقتصاد کشور، اظهار داشت : تقویت و تأمین زیرساخت‌های این منطقه باید در اولویت قرار گیرد.

    او گفت: فعالان اقتصادی، اینچه‌برون را منطقه‌ای جذاب برای سرمایه‌گذاری می‌دانند و توسعه زیرساخت‌ها می‌تواند انگیزه بیشتری برای جذب سرمایه‌گذاران فراهم کند.

    ارائه قیمت منطقی مهمترین عامل جذب سرمایه گذار

    دبیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گلستان نیز بر لزوم تسهیل روند واگذاری زمین به سرمایه‌گذاران در این منطقه تأکید کرد و افزود: ارائه قیمت‌های منطقی و مناسب، یکی دیگر از عوامل مهمی است که می‌تواند فرآیند جذب سرمایه‌گذار را سرعت ببخشد.

    وی در ادامه با اشاره به ابراز آمادگی برخی کشورها، ازجمله روسیه، چین و بنگلادش برای سرمایه‌گذاری در اینچه‌برون، خاطرنشان کرد: باید شرایطی ایجاد شود که هم سرمایه‌گذاران داخلی و هم بین‌المللی به فعالیت در این منطقه ترغیب شوند.

    رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان نیز خواستار همکاری بیشتر دستگاه‌های دولتی در رفع مشکلات این منطقه شد و تصریح کرد: میانگین درآمد سرانه مردم استان گلستان کمتر از نصف میانگین کشوری است. همچنین، این استان تاکنون از ارز ارزان یا بودجه‌های خاص بهره‌مند نبوده است.

    یوسفی افزود: استان گلستان به‌عنوان یکی از تأمین‌کنندگان امنیت غذایی کشور، در سال‌های گذشته مورد غفلت قرار گرفته است. او تأکید کرد که منطقه آزاد اینچه‌برون می‌تواند فرصتی ارزشمند برای پیشرفت و تحول استان گلستان به وجود آورد.

    وی با اشاره به اینکه تقویت زیرساخت‌ها نقش مهمی در جذب سرمایه‌گذار برای منطقه آزاد اینچه‌برون دارد، تأکید کرد که اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان تمام تلاش خود را برای جلب سرمایه‌گذاران به این منطقه متمرکز خواهد کرد. همچنین، تحقق وعده‌های دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی می‌تواند آرزوی دیرینه مردم گلستان را به واقعیت تبدیل کند.

    تلاش های ۲۰ ساله مسئولان گلستانی برای منطقه آزاد

    مدیرعامل منطقه آزاد اینچه‌برون در این نشست اعلام کرد : از مجموع ۱۲ هزار و ۵۷۷ هکتار وسعت این منطقه آزاد، تاکنون برای ۹ هزار هکتار اسناد ثبتی صادر شده است.

    حسن ملک‌حسینی اعلام کرد : گمرک منطقه آزاد اینچه‌برون به بهره‌برداری رسیده و مجوز مربوط به چهار هزار هکتار از فاز دوم آن نیز اخذ شده است. او ابراز امیدواری کرد که این پروژه نیز در طی سال آینده به مرحله اجرا و بهره‌برداری برسد.

    وی با اشاره به برنامه‌ریزی ۲۰ ساله برای ایجاد ۴۵ هزار شغل در منطقه آزاد اینچه‌برون تاکید کرد: تلاش‌های مسئولان استان گلستان برای تصویب منطقه آزاد، بیش از ۱۵ سال طول کشیده است.

    اهمیت استراتژیک اتصال به چین

    یکی از اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان در این نشست خاطرنشان کرد : منطقه آزاد اینچه‌برون، به دلیل اتصال استراتژیک به چین، از اهمیت بسیاری برخوردار است.

    سعید صفوی بر لزوم توجه جدی نمایندگان گلستان به موضوع فقدان بخش مسافری در مناطق آزاد جدید اشاره کرد و افزود : پیگیری دقیق این مسئله در مجلس ضروری است.

    او بیان داشت که شکوفایی صادرات بدون فراهم کردن زیرساخت‌ها معنایی ندارد و انتقاد کرد: زیرساخت ریلی اینچه‌برون در وضعیت صفر قرار دارد. که طی هفت سال گذشته، هیچ اقدامی موثری در این راستا انجام نشده و راه‌آهن نیز از ظرفیت‌های بخش خصوصی استفاده نکرده است.

    صفوی همچنین به تعرفه‌های غیرمنصفانه تجاری اشاره داشت و گفت : این تعرفه ها باعث کسادی فعالیت‌ها در راه‌آهن اینچه‌برون شده است و از دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی درخواست کرد تا ارتباط ریلی اینچه‌برون با منطقه آزاد تقویت شود.

    باید زیرساخت ها تقویت شود

    یکی دیگر از اعضای هیئت رئیسه اتاق بازرگانی گرگان تاکید کرد : زیرساخت‌هایی چون آب، برق و گاز در منطقه آزاد اینچه‌برون باید تقویت شوند. وی ضمن ابراز امیدواری نسبت به توسعه منطقه آزاد اینچه‌برون، تأکید کرد که ایجاد مزیت‌های رقابتی برای جذب سرمایه‌گذاران امری ضروری است.

    رضا مبصری تأکید کرد : تسهیل فرآیندهایی مانند ارائه تخفیف‌های تعرفه‌ای، کاهش زمان عملیات، حذف بروکراسی اداری و بهبود حمل‌ونقل در جذب سرمایه‌گذاران برای منطقه آزاد اینچه‌برون نقش مؤثری دارد.

    وی  همچنین در ادامه اظهار کرد: سرعت تخلیه بار در منطقه آزاد اینچه‌برون پایین است و این امر باعث زیان به صاحبان واگن‌ها شده است. به همین دلیل، ضرورت دارد که راه‌آهن نیز تسهیلات ویژه‌ای برای این مسئله در نظر بگیرد.

    در تردد از اوج گذشته فاصله گرفتیم

    رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان در ادامه نشست توضیح داد : مرز اینچه‌برون پیش از شیوع کرونا از تردد مسافران با ترکمنستان بهره‌مند بود، اما اکنون از اوج گذشته فاصله گرفته است.

    رمضان بهرامی با بیان اینکه چرا روزانه ۷۰۰ نفر از استان‌های همجوار تردد مسافری دارند، اما این امکان برای استان ما محدود شده، اظهار داشت : پیش‌تر حدود ۲ هزار نفر در گمرک اینچه‌برون مشغول به کار بودند؛ حال آنکه امروز بسیاری از آن‌ها بیکار شده‌اند و این منطقه جذابیت خود را از دست داده است. وی پرسید که چگونه می‌توان درباره منطقه آزاد اینچه‌برون صحبت کرد در حالی که تردد مسافری در این مرز محدود شده است؟

    در گذشته تمرکز بر مناطق آزاد بیشتر بود

    عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان نیز در این نشست عنوان کرد : در گذشته تمرکز مناطق آزاد بیشتر بر واردات بوده، در حالی که فلسفه اصلی این مناطق بر صادرات غیرنفتی و نگاه صادرات‌محور بنا شده است.

    سیدهامان هاشمی با اشاره به اینکه گردشگری یکی از ظرفیت‌های مهم و بالقوه مناطق آزاد است، پیشنهاد داد شرایطی فراهم شود تا گردشگری در این منطقه رونق یابد. او اضافه کرد که با بهره‌گیری از تجربیات ارزشمند گلستان، امکان ایجاد اولین منطقه آزاد هوشمند کشور در اینچه‌برون وجود دارد.

    نویسنده: مهندس حمیدرضا محمدیاری
    منبع: بازار کسب کار آنلاین

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *