ذخیره ۴ ماهه شیرخشک‌های تخصصی در گمرکات

به گزارش بازار کسب و کار، شهرام شعیبی با اشاره به وضعیت ذخایر شیرخشک و مواد اولیه تولید گفت: مصرف ماهانه شیرخشک در کشور حدود ۶ میلیون قوطی برآورد می‌شود و خوشبختانه مواد اولیه مورد نیاز خطوط تولید داخلی تأمین شده است.

مدیرکل فرآورده‌های طبیعی سازمان غذا و دارو افزود: در بخش شیرخشک‌های رژیمی و تخصصی مانند پپتی، ذخیره ۴ ماهه از این محصولات هم‌اکنون در گمرکات موجود است و کمبودهای مشاهده‌شده در این گروه، محدود و کاملاً موقتی ارزیابی می شود.

وی با بیان اینکه حدود ۹۰ درصد از تولید شیرخشک کشور بر عهده شرکت‌های داخلی است، تصریح کرد: این ظرفیت تولیدی، پشتوانه مناسبی برای مدیریت بازار در شرایط ویژه محسوب می‌شود و تاکنون ۸۶ میلیون و ۵۰۰ هزار قوطی تولید و ۸۳ میلیون و ۸۰۰ هزار قوطی مصرف ثبت شده است که نشان‌دهنده مازاد ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار قوطی در سطح کشور است.

قیمت‌گذاری شیرخشک در چارچوب سیاست‌های کلان تعیین می‌شود

وی درباره افزایش قیمت شیرخشک، توضیح داد: سیاست‌های قیمت‌گذاری اقلام سلامت‌محور از جمله شیرخشک، در چارچوب تصمیمات کارگروه‌های تخصصی و سیاست‌های کلان نظام سلامت تعیین می‌شود و در حال حاضر تمرکز اصلی سازمان غذا و دارو بر پایداری زنجیره تأمین و توزیع عادلانه این محصول حیاتی است.

وی با اشاره به رصد مستمر بازار شیرخشک بیان کرد: جلسات منظم با شش شرکت تولیدکننده برگزار می‌شود تا وضعیت عرضه و تقاضا به‌صورت پیوسته پایش شود و در حال حاضر وضعیت بازار از نظر تأمین و دسترسی مناسب ارزیابی می‌شود.

سامانه تیتک به‌طور کامل پایدار شد

شعیبی درباره وضعیت سامانه تیتک نیز گفت: با پایداری زیرساخت‌ها و رفع نهایی اختلال در وب‌سرویس استعلام، مشکل فنی این سامانه به‌طور کامل برطرف شده و تمامی خدمات الکترونیک ثبت و رهگیری فرآورده‌های سلامت‌محور به روال عادی بازگشته است.

وی تأکید کرد: مراکز عرضه اکنون می‌توانند فرآیند توزیع و استعلام شناسه رهگیری را بدون هیچ‌گونه محدودیتی ادامه دهند و پایداری این سامانه، گام مهمی در شفاف‌سازی زنجیره تأمین و توزیع اقلام سلامت‌محور محسوب می‌شود.

عودت مابه‌التفاوت به خانواده‌ها در حال انجام است

مدیرکل فرآورده‌های طبیعی سازمان غذا و دارو درباره فرآیند بازگشت مبالغ اضافی دریافتی از خانواده‌ها نیز توضیح داد: اطلاعات اقلامی که در دوره اجرای شرایط اضطرار به‌صورت آزاد تحویل شده، می‌بایست در سامانه ثبت نهایی می‌شدند و پس از تکمیل این فرآیند، تسویه‌حساب و عودت مابه‌التفاوت به حساب مصرف‌کنندگان با شفافیت کامل و از طریق کانال‌های رسمی بانکی انجام خواهد شد.

شعیبی با بیان اینکه خانواده‌ها در صورت عدم دریافت مبلغ می‌توانند از طریق سامانه‌های رسمی سازمان غذا و دارو پیگیری‌های لازم را انجام دهند، افزود: این فرآیند با دقت و مطابق با ضوابط در حال پیگیری است تا حقوق مصرف‌کنندگان به‌طور کامل احیا شود.

توزیع هدفمند و جلوگیری از کمبود کاذب

شعیبی عنوان کرد: تعدادی از داروخانه‌ها به‌عنوان مراکز منتخب برای توزیع شیرخشک تعیین شده‌اند تا دسترسی مردم به محصول مورد نیاز به‌صورت کامل فراهم شود و بازار دچار هیجان نشود.

وی با اشاره به ابلاغیه توزیع حداکثر دو قوطی به هر متقاضی در هر نوبت، خاطرنشان کرد: این تمهید برای جلوگیری از ایجاد کمبود کاذب و اطمینان از دسترسی عادلانه تمامی خانواده‌های نیازمند اتخاذ شده است.

فرمولاسیون ۹۵ درصد شیرخشک‌های معمولی یکسان است

مدیرکل فرآورده‌های طبیعی سازمان غذا و دارو با ارائه توصیه‌ای به خانواده‌ها گفت: بر اساس مستندات علمی، فرمولاسیون بیش از ۹۵ درصد از شیرخشک‌های رگولار موجود در بازار تقریباً یکسان است و اصرار بر خرید برندهای خاص توجیه منطقی ندارد.

شعیبی تأکید کرد: در غیاب یک برند خاص، محصولات هم‌رده توانایی پاسخگویی کامل به نیاز نوزاد را دارند و اولویت تأمین سازمان غذا و دارو، نوزادان زیر ۶ ماه است.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های بیشتر