×
×

جنگل گلستان ارثیه نیست
تاخت وتاز وحشیانه بر پیکربی جان پارک ملی گلستان

  • کد نوشته: 9620
  • ۱۳۹۹-۰۷-۰۶
  • ۰
  • پارک ملی گلستان با مساحتی بیش از ۹۰۰ کیلومتر مربع و میزبانی از۳۰۲ گونه مختلف جانوری و هزار و۳۵۰ گیاه در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده اما علاوه بر مخاطرات ناشی از حضور و تردد انسان در سال‌های اخیر با دست‌اندازی غیرطبیعی و ساخت و ساز بی رویه هم مواجه است.
    تاخت وتاز وحشیانه بر پیکربی جان پارک ملی گلستان
  • تبلیغ هدفمند

     پارک ملی گلستان با مساحتی بیش از ۹۰۰ کیلومتر مربع و میزبانی از۳۰۲ گونه مختلف جانوری و هزار و۳۵۰ گیاه در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده اما علاوه بر مخاطرات ناشی از حضور و تردد انسان در سال‌های اخیر با دست‌اندازی غیرطبیعی و ساخت و ساز بی رویه هم مواجه است.

    آب و هوای مطلوب این زیستگاه در کنار منع ورود افراد فرصت طلب دست اندازی به پارک ملی گلستان را برای سودجویان فراهم کرده که نتیجه آن ساخت و ساز در گوشه و کنار این پهنه سبز است بگونه‌ای که پیکر لاغر و صدمه دیده جنگل هر روز زخمی بزرگتر و عمیق‌تر را تجربه می کند.

    این در حالیست که طی سالهای اخیر مطالعه احداث جاده جدید در مجاورت پارک ملی گلستان برای جایگزین کردن محور کنونی مشهد – بجنورد – گرگان آغاز شده است تا دسترسی انسان و تخریب جنگل را سخت کند اما نه تنها خبر چندانی از آن در دست نیست بلکه وضعیت ناپایدار کنونی هم با مخاطرات بیشتری دست و پنجه نرم می کند. 

    بر اساس مشاهدات امروز /شنبه/ خبرنگار ایرنا؛ پیشروی ساخت و ساز در ارتفاعات روستای تنگراه به آسانی قابل دیدن است و فعالیت بی وقفه کارگران و ماشین آلات برای ساخت ویلا، صدای روستاییان حاشیه پارک ملی گلستان را هم درآورده است.

    برخی از روستاییان با انتقاد از این رویه به ایرنا گفتند: جوانان ما برای ساخت یک خانه با موانع زیادی از جمله قرارداشتن زمین در خارج بافت و دشواری فراوان برای دریافت پروانه و امتیاز آب و برق و گاز مواجهند اما گویا این قوانین برای همه یکسان نیست.

    تاخت وتاز وحشیانه بر پیکربی جان پارک ملی گلستان
    تاخت وتاز وحشیانه بر پیکربی جان پارک ملی گلستان

    یک پیرمرد ساکن روستای تنگراه به ایرنا گفت: ویلاهای ثروتمندان چنان با سرعت و بدون منع قانونی ساخته می‌شود که گویی آن ها سالها در این منطقه زندگی کرده و حق هر گونه دست اندازی به طبیعت را دارند.

    یکی از نمونه های مشهود رشد ویلاسازی در پارک ملی گلستان، ساخت مجموعه شهرک افرا در کنار درختان جنگلی است که موجب حیرت ساکن روستاهای اطراف و علاقه مندان به محیط زیست شده است.

    در همین ارتباط رییس دادگستری گلستان طی دستور ویژه‌ به دادستان گالیکش خواستار بررسی ساخت شهرک ویلایی “افرا” و ساخت و سازهای مربوط به این شهرک در کنار پارک ملی گلستان شد.

    به اعتقاد هادی هاشمیان؛ ایجاد شهرک ویلایی در حاشیه پارک ملی گلستان که به عنوان ذخیره‌گاه زیست کره در یونسکو ثبت شده پذیرفتنی نیست و با متخلفان برخورد قانونی می‌شود.

    وی خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام محیط زیست بخشی از زمین‌های این شهرک ویلایی ۳۷ هزار مترمربعی در محدوده پارک ملی گلستان قرار دارد.

    وی اظهار کرد: دادستان گالیکش ماموریت دارد با همکاری محیط زیست، اداره منابع طبیعی، امور آب و بنیاد مسکن، مساحت این شهرک و میزانی که در محدوده منابع طبیعی و محیط زیست و حریم رودخانه قرار دارند را مشخص کند.

    تاخت وتاز وحشیانه بر پیکربی جان
    تاخت وتاز وحشیانه بر پیکربی جان

    رییس کل دادگستری گلستان گفت: همچنین دادستانی موظف است نحوه الحاق زمین‌های این شهرک به بافت روستای تنگراه و ساخت و سازهای این منطقه را بررسی و برای متخلفان پرونده تشکیل دهد.

    پارک ملی گلستان به عنوان یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست کره ثبت شده در میراث جهانی ۱۳۵۰ گونه گیاهی و ۳۰۲ گونه جانوری از جمله نیمی از گونه‌های پستانداران ایران را در حدود ۹۰۰ کیلومتر مربع گستره جای داده است.

    پارک ملی گلستان از بهترین زیستگاه‌های پستانداران بزرگی چون پلنگ، خرس قهوه‌ای، گرگ، وشق، مرال، شوکا، گوسفند و بز وحشی، آهوی ایرانی و گراز است و به ویژه به خاطر جمعیت فراوان قوچ و میش اوریال معروف است.

    گلستان در سال ۱۳۵۴ نخستین پارک ملی ایران شد که در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان یکی از ۵۰ ذخیره‌گاه زیست محیطی کره زمین به ثبت رسیده است.

    بیشتر گستره پارک در استان گلستان، حدود ۳۴ درصد آن در استان خراسان شمالی و بخش ناچیزی نیز در سرزمین استان سمنان قرار دارد.

    منبع: ایرنا

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *