×
×

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی
ممنوعیت ورودهرگونه دام به ذخیره‌گاه‌های جنگلی

  • کد نوشته: 27345
  • ۱۳۹۹-۱۲-۲۷
  • ۰
  • به گزارش بازار کسب کار آنلاین حسن وحید روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: برنامه های قرق در منابع طبیعی استان هر سال انجام می شود اما امسال به طور خاص ذخیره گاه های جنگلی نیز. با هدف احیا و حفاظت از گونه هایی منحصر به فرد استان آگهی و قرق شده است که از ورود دام در تمامی فصول جلوگیری می شود.
    ممنوعیت ورودهرگونه دام به ذخیره‌گاه‌های جنگلی
  • تبلیغ هدفمند

    مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: امسال با قرق ۶۷ هزار هکتار از ذخیره گاه‌های ژنتیکی جنگلی استان ورود دام به این ذخیره‌گاه‌ها از اسفندماه ممنوع شده است.

    ممنوعیت ورودهرگونه دام به ذخیره‌گاه‌های جنگلی

    به گزارش بازار کسب کار آنلاین حسن وحید روز چهارشنبه  در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: برنامه های قرق در منابع طبیعی استان هر سال انجام می شود اما امسال به طور خاص ذخیره گاه های جنگلی نیز. با هدف احیا و حفاظت از گونه هایی منحصر به فرد استان آگهی و قرق شده است که از ورود دام در تمامی فصول جلوگیری می شود.

    وی با بیان این که ۱۰ درصد از هسته مرکزی این ذخیره گاه ها قرق مطلق است افزود:  هر گونه دخل و تصرف، چرای دام، بوته کنی، قطع اشجار و تخریب در این محدوده ها در تمامی سال ممنوع است و با افرادی که این موارد را رعایت نکنند برخورد می شود.

    وی گفت: در این جنگل ها  ۱۳ تا ۱۴ گونه گیاهی مانند ارس، فندق، زالزالک، گردو شناسایی شده است و یکی از مهمترین فواید  قرق این ذخیره گاه ها غنی سازی و احیا و توسعه جنگلها است.

    مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان اینکه این استان گونه هایی دارد که خاص این منطقه است اظهار داشت: ذخیرگاه زالزالک و فندق در خراسان شمالی تنها ذخیره‌گاه های این گونه ها در شرق کشور است.

    وحید گفت: در تنها ذخیره گاه جنگلی فندق استان که در «وی وی» مانه سملقان قرار دارد ۱۳۱ درخت فندق در مساحت هشت هکتاری این ذخیره گاه به طور پراکنده دیده می شود.

    وی اظهار داشت: در مجموع وضعیت جنگل های استان به دلیل این که بحث تولید چوب در آن ها وجود ندارد خوب است و گونه های مختلف در این عرصه ها زادآوری نیز می کنند.

    وی افزود: هم اکنون بوته کنی و قطع درخت در عرصه های منابع طبیعی و جنگل های استان در حد صفر است  و  عواملی همچون تغییر اقلیم، پراکنش نامنظم و کاهش بارندگی، آفات و امراض نیز که برای این عرصه ها خطرساز بود با اقدامات حفاظتی و حمایتی به کمترین حد خود رسیده است.

    فندق با نام علمی “Corylus avellana” بومی اروپا، آسیای صغیر، قفقاز، جنگل های ارسباران و آستارا بین اراضی استپی و جنگل بصورت بومی دیده می شود و در شرق ایران ذخیره گاه فندق وی وی  به عنوان تنها ذخیره گاه این گونه دیده شده است.

    گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.

    خراسان شمالی ذخیرگاه ژنتیک انواع گیاهان و درختان جنگلی است و ۲۵ هزار هکتار از مساحت جنگل های هیرکانی در این استان قرار دارد.

    در خراسان شمالی ۳۵۰ گونه گیاه دارویی، معطر و ادویه ای شناسایی شده است که بیشتر این گونه ها قابلیت صنعتی شدن دارند.

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *